Se propune acordarea unui certificat verde temporar la 10 zile după administrarea primei doze de vaccin. Ce spun specialiștii Alexandru Rafila și Streinu Cercel

,
Covid

Se propune acordarea unui certificat verde temporar la 10 zile după administrarea primei doze de vaccin. Ce spun specialiștii Alexandru Rafila și Streinu Cercel

[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila și Streinu Cercel au par0ticipat la o ședință de Guvern unde au propus acordarea unui certificat verde temporar, la 10 zile după administrarea primei doze de vaccin.


In articol:

Alexandru Rafila și Streinu Cercel au propus într-o ședință de Guvern să se acorde un certificat verde temporar, la 10 zile după ce prima doză de vaccin anti- COVID-19 a fost administrată.

Acordarea unui certificat temporat la 10 zile după administrarea primei doze de vaccin. Propunerea specialiștilor PSD

„În cadrul întâlnirii au fost enunțate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar și organizarea unor structuri de coordonare a asistenței medicale spitalicești la nivel județean”, a transmis PSD.

Citeste si: Ce tip de rapel vor putea face oamenii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson? Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Specialiștii PSD au propus acordarea unui certificat verde temporar la 10 zile după administrarea primei doze de vaccin anti-COVID-19, urmând ca acesta să devină permanent după încheierea schemei de vaccinare.

Citeste si: Comisarul european pentru Justiție avertizează țările UE să nu utilizeze certificatul verde pentru discriminarea nevaccinaților

Pe lângă asta, Alexandru Rafila a comunicat conducătorilor preocuparea care există în cadrul structurilor asociative din sănătate, educație, mediul de afaceri și HORECA, cu care a discutat săptămâna aceasta.

Covid

Alexandru Rafila

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Primul oraș din Europa care a introdus certificatul verde pentru transportul public. Unde nu mai au voie nevaccinații să meargă cu autobuzul

”Întâlnirea de azi demonstrează responsabilitatea PSD de a sprijini activ efortul privind lupta împotriva pandemiei. Este nevoie ca toți specialiștii în sănătate să se așeze la aceeași masă și să găsească cele mai bune soluții pentru a trece împreună peste acest moment deosebit de greu”, a transmis profesorul Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Intră sau nu România în carantină? Raed Arafat a făcut anunțul: „Totul depinde de respectarea regulilor”

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Raed Arafat a făcut o atenționare pentru oamenii care solicită și emit certificate verzi falsificate. Aceștia riscă pușcăria: „Este o infracțiune foarte serioasă”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies