Intră sau nu România în carantină? Raed Arafat a făcut anunțul: „Totul depinde de respectarea regulilor”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 oct 2021, 10:48

Raed Arafat a răspuns întrebărilor legate de carantinarea totală a țării

Sursa: Facebook

Raed Arafat, șeful DSU, a răspuns la întrebarea pe care o au majoritatea românilor: va fi sau nu cazul ca România să intre în carantină? Iată ce declarații a făcut șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în acest sens.

Raed Arafat, șeful DSU, a oferit informații

cetățenilor care se întreabă dacă vom avea parte de o carantină totală pentru întreg teritoriul României.

Carantină în România? În ce condiții poate fi impus un lockdown

Alexandru Rafila a declarat ieri că ar exista posibilitatea impunerii unui lockdown la nivel național din cauza evoluției pandemiei de COVID-19.

Alexandru Rafila a subliniat faptul că este nevoie de o reducere

a activităţilor în care să se implice și cetățenii României.

Pentru moment, Raed Arafat nu crede că este necesar un lockdown, pentru că există deja o serie de măsuri menite să micșoreze numărul infectărilor cu COVID-19.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Citeste si: Un hipermarket din România permite accesul tuturor oamenilor, cu sau fără certificat verde

„Nu este un scenariu care s-a luat în acest moment în discuţie. Am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică şi vedem că totuşi am ajuns la un platou, să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia, dar carantinare

totală în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „ Dacă s-a stabilit o regulă, să respectăm regula respectivă”  

Raed Arafat a precizat că este necesar ca toate persoanele, fie că sunt fizice sau juridice, să respecte noile măsuri restrictive. 

Asigurarea obligatorie a casei 2023: Care sunt despăgubirile în caz de cutremur. Ghidul de asigurare a imobilului

„Vedem că creşterea este încetinită, este oprită, avem platoul, să vedem ce înseamnă, dacă va fi scădere, dacă va rămâne un platou pentru o perioadă mai lungă la 12, 13, 14 mii de cazuri pentru că impactul acestor cazuri este destul de serios pe terapie intensivă, dar totul depinde de respectarea regulilor. Ieri, când un anumit lanţ de magazine a ieşit cu anunţul că toată lumea intră la noi nediscriminatoriu, imediat s-a luat act de acest anunţ şi chiar s-a trimis şi control şi tot ca să înţeleagă toată lumea că nu ne jucăm.

Citeste si: Primul oraș din Europa care a introdus certificatul verde pentru transportul public. Unde nu mai au voie nevaccinații să meargă cu autobuzul

Dacă s-a stabilit o regulă, să respectăm regula respectivă. Regulile nu sunt făcute pentru toţi, dar sunt reguli necesare temporar pentru a trece prin situaţia în care suntem.  (…) Nu vom limita numărul cazurilor la zero, nicio ţară nu a reuşit, dar s-a reuşit reducerea impactului pe sectorul sanitar şi reducerea gravităţii la cei care se infectează, dacă sunt vaccinaţi ceea ce înseamnă că pot convieţui cu acest virus dacă nu apar alte tulpini care să reziste la vaccin”, a explicat Raed Arafat.