Ce spune Florin Cîțu despre certificatul verde pentru cei care au fost asimptomatici când au avut COVID-19. Vor primi sau nu certificatul digital?

,
Covid

Certificatul verde se va acorda și persoanelor trecute prin boală, dar asimptomatice?

[Sursa foto: PixaBay]

Floriin Cîțu a vorbit despre acordarea certificatului verde persoanelor care au avut COVID-19, dar au fost asimptomatice. Senatorul PNL, Ioan Cristina, consideră că trebuie să primească certificatul verde, fiindcă pot dovedi, cu teste de laborator, că au anticorpi.


In articol:

Senatorul PNL, Ioan Cristina, consideră că certificatul verde  trebuie să fie acordat şi persoanelor care nu au avut simptome pe parcursul infectării lor cu COVID-19. Aceștia pot dovedi că au anticorpi cu ajutorul testelor de laborator.

„Consider că, în actuala formă, prevederea legislativă nedreptăţeşte un număr foarte mare de persoane care au trecut prin boală fără ca măcar să ştie, sau pe cele care au făcut forme foarte uşoare, au crezut că au o banală răceală şi, în consecinţă, nici nu s-au prezentat la medic.

Citeste si: Ultimă oră! Președintele CNCD sustine că certificatul verde este adoptat ilegal în România

Sunt de părere că toate aceste persoane, dacă îşi fac analizele şi prezintă dovada faptului că au anticorpi, trebuie să fie puse pe picior de egalitate cu cele vaccinate” , a transmis Ioan Cristina pe pagina sa de Facebook.

Vor primi sau nu certificatul verde persoanele care au fost asimptomatice când aveau COVID-19? Ce spune Florin Cîțu

Covid

Florin Cîțu

[Sursa foto: Facebook]

„Aici trebuie discutat cu specialiştii dacă este o variantă. Acum nouă place să reinventăm toate aceste lucruri. Toţi cei care au trecut prin boală şi sunt deja înregistraţi, ca să zic aşa, au fost în toată Europa. (…) Nu ştiu dacă există o altă ţară în care certificatul verde a fost extins pentru persoanele care au anticorpi descoperiţi prin altă metodă, dar vom vedea. Eu cred că cel mai simplu e să avem această variantă pe care o are toată Europa, folosim certificatul verde şi mergem mai departe. E trist să vezi că PSD se cramponează de fiecare dată şi când e o măsură bună încearcă să o amâne”, a declarat Florin Cîţu, în legătură cu acordarea certificatului verde pe baza testelor de laborator care demonstrează că persoanele asimptomatice care au avut COVID-19 dețin anticorpi.

Citeste si: Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, vizită în Egipt în timpul crizei pandemice și politice din România. Ce gafă a făcut președintele României

Florin Cîțu, despre condițiile din secțiile ATI: „Avem deja peste 1.900 de persoane în secțiile ATI”

„Aici avem din ce în ce mai multe resurse, am adus şi din străinătate medici, am apelat la toate resursele. Sunt, avem, în fiecare zi alocăm mai multe resurse, sper să putem să oprim numărul deceselor, să înceapă să scadă în perioada următoare. Avem din ce în ce mai multe paturi, aţi văzut că au fost mai multe resurse alocate în ultima perioadă. Avem deja peste 1.900 de persoane în secţiile ATI. Asta arată clar că am putut să creştem numărul de paturi foarte rapid, într-o lună şi jumătate am ajuns de la 1.600 la 1.900 de paturi. Vom depune eforturi în continuare să avem toate resursele, să ne asigurăm că cei care ajung acolo au cele mai bune condiţii. În acelaşi timp e bine să nu mai ajungă oamenii în ATI şi să se vaccineze”, a declarat Florin Cîţu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Apel către agenţiile de turism: „Nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs pentru Delta Dunării“

Raed Arafat a făcut anunțul pentru bugetari! Certificatul verde va fi obligatoriu pentru aceștia. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi de până la 100.000 de lei

Armata ucraineană a țintit 'sus' - General rus din cadrul Forțelor Aeriene ale Rusiei a fost ucis

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Un medic cardiolog demontează zvonurile legate de cancere şi leucemii provocate de vaccinul anti-Covid, după câțiva ani: „O inepție. Nu există aşa ceva!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies