Se aplică de azi! Certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru toţi românii. Atenţie dacă mergi în aceste locuri

,
 Raed Arafat
Raed Arafat a anunțat noi restrictii.

Autoritățile au decis să impună noi restricții, pentru a limita răspândirea virusului Covid-19. Ce măsuri vor fi luate în România?


In articol:

România este în alertă după ce cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat. Astfel, certificatul de vaccinare intră în vigoare începând de luni, 20 septembrie. Iată unde se va aplica această regulă!

Certificatul de vaccinare
Certificatul de vaccinare devine obligatoriu[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

Certificatul de vaccinare devine obligatoriu

În cadrul unei conferințe, Raed Arafat a anunțat că începând de astăzi, 20 septembrie, certificatul de vaccinare va intra în vigoare în localităţile în care rata de infectare a trecut de trei cazuri la mia de locuitori.

Hotărârea de guvern prin care se impune obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi nu impune restricţii.

Citeste si: Florin Cîțu, despre introducerea obligatorie a certificatului verde: "Este o măsură bună, nu discriminează"

„Subliniez că această hotărâre n-a impus restricţii. (…) În mod normal peste 3 la mie, era prevăzut în hotărâre de guvern închiderea totală. Deci, în loc să se închidă total după 3 la mie, în intervalul 3 – 6 la mie s-a găsit o soluţie prin care, totuşi, să mai permitem activităţile economice să se desfăşoare în anumit control sanitar aferent, şi anume verificarea în mod deosebit a celor care intră prin certificatul verde, care de altfel a fost aprobat prin OUG.

(…) Ca să elaborăm această hotărâre au fost analizaţi factorii de risc”, a declarat Raed Arafat în cadrul conferinţei de presă de sâmbătă.

Cine are acces la evenimente 

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că certificatul de vaccinare permite oricui să participe la evenimente organizate în localităţile în care rata de infectare depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori, însă cu trei condiţii: să fie vaccinat, dacă nu este vaccinat să fie testat, ultima fiind să fie trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

„Asta înseamnă că nu putem vorbi de discriminare. (…) Noi permitem tuturor categoriilor să participe, cu condiţia să fie una dintre cele trei condiţii. (…) Aplicaţia va fi dată la toţi operatorii să o descarce gratuit şi ei au obligativitatea de a verifica. (…) Referitor la utilizarea certificatului verde – de mâine noapte, de luni, tocmai ca să dăm timp operatorilor să se organizeze pentru citirea certificatului verde.

Acum mergem pe prezentarea documentului”, a adăugat şeful DSU.

Citeste si: Este oficial! Certificatul digital COVID devine OBLIGATORIU la locul de muncă! Unde s-a luat această deczie

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme de protecţie sanitară pentru desfăşurarea anumitor activităţi economice, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

"– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore nu se aplică în cazul copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani", prevede actul normativ.

 

Citește-ne pe
Citește și:

RESTRICȚII noi în București?! Capitala a depășit incidența de 2 cazuri de Covid la mia de locuitori

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

S-a identificat o nouă tulpină COVID-19! Ar putea întrece tulpina Delta

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! 8 state au intrat în ZONA ROȘIE

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies