Raed Arafat a explicat cum se va verifica certificatul verde: „Există o aplicaţie care...”

,
Raed Arafat

Raed Arafat a explicat cum se va verifica certificatul verde

[Sursa foto: Facebook Raed Arafat ]

Raed Arafat a făcut un anunț important pentru români. Cum se va verifica certificatul verde în România?


In articol:

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus cum se va verifica certificatul verde. Politicianul susține că există o aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoane.

 certificatul verde

Cum se va verifica certificatul verde în România?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Florin Cîțu, despre introducerea obligatorie a certificatului verde: "Este o măsură bună, nu discriminează"

Raed Arafat a explicat cum se va verifica certificatul verde

Raed Arafat a declarat că aplicaţia se numeşte Check DCC şi a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Şeful DSU a mărturisit că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR.

Citeste si: Este oficial! Certificatul digital COVID devine OBLIGATORIU la locul de muncă! Unde s-a luat această deczie

„Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

Nu va fi diferență (față de aplicația folosită în Franța – n.r.). A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și aplicația poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a spus Arafat, potrivit AlephNews. 

Restricții noi în România

Joi, 16 septembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat o decizie prin care se va introduce un certificat verde în cazul în care gradul de infectare trece de 3 la mie, însă fără a depăşi plafonul de 6.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! 8 state au intrat în ZONA ROȘIE

Certificatul verde se va folosi pentru competiţiile sportive organizate în spaţii închise sau deschise, pentru activitatea în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pentru organizarea şi desfăşurarea în

spaţii deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, pentru evenimentele private în spaţii închise (nunţi, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente; pentru organizarea de cursuri de instruire şi workshop-uri, organizarea de conferinţe în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi demonstraţii, dar şi pentru acces în restaurante, cafenele, în spaţii închise, în intervalul orar 05.00-02.00.

La fel se va întâmpla cu activitatea sălilor de sport/fitness în spaţii închise, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise şi cu activitatea piscinelor interioare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bilanț coronavirus 1 decembrie 2021. România se apropie de 1.800.000 de cazuri de Covid de la începutul pandemiei!

ASTA E ȚARA cu care ne mândrim? Reporteriță România TV, PRĂDATĂ de hoți, la parada de 1 Decembrie, de la Alba Iulia

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Nicolae Ciucă vrea să reintroducă armata în România. Când ar putea începe recrutarea

Calendar Creștin Ortodox, 1 decembrie 2021. Ce sărbătoare este miercuri și ce nu au voie credincioșii să facă în această zi sfântă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies