Florin Cîțu, despre introducerea obligatorie a certificatului verde: "Este o măsură bună, nu discriminează"

,
Florin Cîțu
Florin Cîțu, despre introducerea obligatorie a certificatului verde.[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

Autoritățile au decis să impună noi restricții, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Ce măsuri vor fi luate în România?


In articol:

Cazurile covid-19 cresc alarmant în România, iar autoritățile se văd nevoite să introducă certificatul verde obligatoriu în anumite contexte. Iată ce a declarat Florin Cîțu despre această măsură!

Certificatul verde COVID
Certificatul verde obligatoriu[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Este oficial! Certificatul digital COVID devine OBLIGATORIU la locul de muncă! Unde s-a luat această deczie

Florin Cîțu, despre certificatul verde obligatoriu

Românii sunt foarte revoltați de această măsură, deoarece o consideră discriminatorie. Însă, premierul este de altă părere, acesta consideră că este cea mai bună decizie.

Invitat în cadrul unei emisiuni TV, Florin Cîțu a fost nevoit să răspundă cetățenilor nemulțumiți de introducerea certificatului verde obligatoriu.

Citeste si: RESTRICȚII noi în București?! Capitala a depășit incidența de 2 cazuri de Covid la mia de locuitori

Florin Cîțu  susține că certificatului verde, prin care persoanele demonstrează că au fost imunizate împotriva COVID-19 pentru a putea intra în mai multe locuri, precum restaurante, dar și în localităţile cu incidenţă mai mare 3 la mia de locuitori ne ajută să nu închidem economia.

„Până acum România a fost într-o zonă verde şi am reuşit să ţinem România în zonă verde mult timp faţă de alte ţări din Europa. Soluţia cu certificatul este o soluţie la îndemână, a venit pentru că eu nu vreau să închid economia. Şi atunci ne trebuia un instrument prin care să atestăm că oamenii ori s-au vaccinat, ori au trecut prin boală, ori sunt testaţi, ca să putem să lăsăm activităţile să continue. Eu zic că este o măsură bună, nu discriminează, este o măsură care permite activităților economice să continue.”, a spus premierul Cîțu în cadrul unei emisiuni TV.

Economia nu va mai fi închisă

După ce numărul cazurilor noi de COVID 19 a crescut semnificativ în ultimele 24 de ore. Peste 4.000 de persoane au fost confirmate cu virusul SARS-COV-2, iar rata de pozitivare se apropie de 9%, Florin Cîțu a făcut un avertisment cu privire la economia țării, care după spusele acestuia o să rămână deschisă, atât timp cât există vaccinul.

Citeste si: Se da lege! Certificatul verde digital va fi obligatoriu! Florin Cîțu a dat vestea

"Nu vom mai închide pieţele, nu închidem mall-urile, nu închidem nimic. Astăzi avem şi vaccin, dar avem şi aceste instrumente prin care putem să spunem oamenilor că au trecut prin boală, sunt testaţi, este foarte uşor şi putem să ţinem economia deschisă. Am văzut impactul pentru economia României, dar şi pentru economia globală, anul trecut, când economiile au fost închise, dar efectele le simţim şi anul acesta.", a mai adăugat premierul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Primele imagini cu muniţia românească  primită de soldaţii ucraineni VIDEO

Întâmplare de groază pentru o familie din Medgidia! Patru persoane au fost stropite cu benzină și arse de trei bărbați. Una dintre victime era un copil

Doliu în lumea academică din România: a murit liderul comunității românești din Ucraina, scriitorul Vasile Tărâțeanu

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Monica Pop, un nou semnal de alarmă despre Covid: "Este singurul virus pe care îl știu eu și face asta în corp"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies