S-a identificat o nouă tulpină COVID-19! Ar putea întrece tulpina Delta

,
coronavirus
O nouă tulpină a fost descoperită! Tulpina Miu, posibil să întreacă tulpina Delta[Sursa foto: PixaBay]

S-a identificat o nouă tulpină COVID-19! Varianta Miu a fost descoperită în ianuarie de specialiștii din Columbia și are un potențial îngrijorător.


In articol:

S-a identificat o nouă tulpină COVID-19! Varianta Miu ar putea întrece tulpina Delta, dar nu există încă dovezi care să ateste acest lucru.

S-a identificat o nouă tulpnă COVID-19! Varianta Miu ar putea întrece tulpina Delta

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază în amănunt varianta Delta, dar se concentrează și pe alte variante ale COVID-19, precum Lambda (identificată în Peru) și, mai nou, Miu.

Varianta „Miu ar putea fi potențial mai îngrijorătoare, deoarece ar putea prezenta un potențial risc de rezistență la vaccinuri”, a explicat Marco Cavaleri, manager al strategiei de vaccinare, în cadrul unei conferințe de presă.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) dorește să discute cu dezvoltatorii de vaccinuri în vederea creării unui ser contra variantei Miu.

Citeste si: Lovitură cruntă pentru cei care refuză să se vaccineze! Raed Arafat, anunț cutremurător!

„Dar nu avem date care să arate că varianta Miu se răspândește atât d e mult sau că există riscul ca aceasta să depășească varianta Delta ca tulpină dominantă”.

Mutațiile virusului COVID-19. Efecte și riscuri

Anumite mutații pot modifica proprietățile virusului și pot influența cât de ușor se răspândește, cât de gravă va fi boala pe care o provoacă sau ce eficiență vor avea vaccinurile ori tratamentele împotriva lor.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că există patru cele mai îngrijorătoare variante în care sunt incluse variantele Alpha, prezentă în 193 de țări, și Delta, prezentă în 170 de țări.

Alte cinci variante ale virusului COVID-19 urmează să fie monitorizate (inclusiv Miu).

Citeste si: Lovitură pentru români! Primele restricții pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri vor fi introduse în România

Corona
Tulpina Miu a apărut în ianuarie, în Columbia[Sursa foto: PixaBay]

Varianta Miu a fost descoperită prima dată în ianuarie, în Columbia, și a fost raportată de atunci în alte țări din America de Sud și din Europa.

„Prevalența globală a variantei Miu printre cazurile secvențiate a fost mai mică de 0,1% la începutul lunii septembrie, dar prevalența sa în Columbia (39%) și Ecuador (13%) a crescut constant”, spune Organizația Mondială a

Sănătății (OMS).

 

Citește-ne pe

Citește și:

RESTRICȚII în România! Intră în vigoare de AZI, 9 septembrie. Cine sunt cei vizați de noile măsuri

ÎNCĂ O 'ABERAȚIE' antivaccinistă se confirmă: averile super bogaților au EXPLODAT în pandemie

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Este oficial! Circulație interzisă după ora 20:00 și magazine închise la ora 18:00. Orașul în care rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori

Este oficial! Masca de protecție devine din nou obligatorie în aer liber

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies