Lovitură cruntă pentru cei care refuză să se vaccineze! Raed Arafat, anunț cutremurător!

,
Raed Arafat
Raed Arafat, anunț cutremurător![Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Raed Arafat atrage atenţia asupra faptului că decesele înregistrate în ultima săptămână au survenit la persoane nevaccinate.


In articol:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre datele analizei săptămânale “Covid-19 în România”, realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pentru perioada 30 august- 5 septembrie.

persoana nevaccinata
Lovitură cruntă pentru cei care refuză să se vaccineze! [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Lovitură pentru români! Primele restricții pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri vor fi introduse în România

Raed Arafat, semnal de alarmă pentru nevaccinați

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a vorbit despre analizele săptămânale „COVID-19 în România”, realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pentru intervalul 30 august – 5 septembrie.

În ultima săptămână, 5% dintre decese au fost înregistrate la persoane vaccinate cu schema incompletă, și  80,4% din cazurile confirmate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

„De la începutul pandemiei până în prezent, 86% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 de ani, dar reamintesc că în ultima perioadă am avut şi persoane mai tinere decedate, care erau fără comorbidităţi şi erau nevaccinate”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Încă nouă localități au intrat în scenariul roșu. Restricțiile impuse de autorități

Mai mult, 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Astfel, Raed Arafat a atras atenţia asupra faptului că pe 1 iulie în România existau 31 de cazuri de COVID-19, iar în prezent s-a ajuns la 2.226 de cazuri.

„Creşterea este una importantă şi care a dus la creşterea numărului cazurilor din terapie intensivă de la 67 de pacienţi în ATI la începutul lunii iulie la 523 de pacienţi în ATI în ziua de astăzi şi vreau să subliniez că în ultimele 24 de ore au intrat în ATI peste 50 de pacienţi.

La decese, am avut o perioadă în care numărul deceselor era unul mic, deci chiar şi un deces pe zi am avut, şi în ultimele zile am ajuns la 39 de decedaţi astăzi şi am ajuns chiar la 45 de decedaţi, acum două zile”, a completat Raed Arafat.

Apelul lui Raed Arafat în valul 4

Raed Arafat le recomandă românilor care au simptome de COVID să nu meargă la muncă, să respecte regulile sanitare, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie cât mai rapid, pentru a nu răspândi virusul.

Citeste si: RESTRICȚII în România! Intră în vigoare de AZI, 9 septembrie. Cine sunt cei vizați de noile măsuri

„Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei. Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie”, a declarat Raed Arafat, joi, după ședința de guvern, potrivit Agerpres.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Raed Arafat, avertisment despre mutaţia Omicron: "Tulpina va ajunge peste tot, nimeni nu va putea să o oprească"

A venit nota de plată a restricțiilor: turismul pierde 2000 de miliarde de dolari

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Cine își serbează onomastica de Sfântul Andrei! Cele mai întâlnite nume legate de apostolul ocrotitor al românilor

Cum se va numi certificatul verde în România. Rafila a anunțat dacă va fi introdus la locul de muncă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies