RESTRICȚII în România! Intră în vigoare de AZI, 9 septembrie. Cine sunt cei vizați de noile măsuri

,
Raed Arafat
România se închide pe bucăți. [Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

România se închide pe bucăți. Autoritățile au decis să impună noi restricții în două localități din Ilfov după ce numărul de cazuri noi cu coronavirus au crescut semnificativ.


In articol:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a impus de astăzi, 9 septembrie, noi măsuri pentru două zone din România, din cauză că rata de incidență cumulată la 14 zile a COVID-19 a fost miercuri de 2,73, respectiv 2,14 la mia de locuitori. 

politia
Noi restricții în două localități din Ilfov[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Este oficial! Circulație interzisă după ora 20:00 și magazine închise la ora 18:00. Orașul în care rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori

Noi restricții în două localități din Ilfov

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov,  rata de incidenţă cumulată la 14 zile a COVID-19 a fost miercuri, 8 septembrie, de 2,73, respectiv 2,14 la mia de locuitori în Snagov şi Ciorogârla.

Astfe, începând de azi, 9 septembrie, vor fi aplicate noi măsuri, printre care "organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate activităţilor cultural artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000

de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare cetăţean şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Citeste si: Atenție părinți și elevi! S-au schimbat regulile pentru începerea şcolii. Ce elevi vor învăța în continuare în mediul online

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00."

150 de persoane la evenimentele private

Organizarea evenimentelor private precum nunțile sau botezurile, sunt permise, dacă în exterior sunt maximum 150 de persoane sau în interior, maximum 100, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Organizarea de evenimente private este permisă cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 metri pătraţi pentru fiecare cetăţean.

Participarea este admisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, potrivit Capital.ro.

Masca de protecție, obligatorie în jurul școlilor

Masca de protecție
Masca de protecție, necesară în jurul școlilor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Este oficial! Masca de protecție devine din nou obligatorie în aer liber

Totodaă, pentru a limita răspândirea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 este obligatorie purtarea măştii de protecţie în jurul școlilor, astfel încât să acopere gura şi nasul. Masca se va purta în aer liber pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru începând de luni, 13 septembrie.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Rezultate Loto 6 din 49 duminică, 5 decembrie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Trageri duble pentru jocurile Loto 6/49, Joker și Loto 5/40

Rata de incidență în fiecare localitate din Ilfov

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Calendar Creștin Ortodox, 5 decembrie 2021. Trei sfinți, sărbătoriți astăzi! Ce veste bună primesc credincioșii

De ce e bine să dăruiești mere și portocale de Moș Nicolae! Cum a apărut tradiția cadourilor în ghetuțe

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies