Vești proaste pentru români! Se impun restricții dure în România

,
Restricții
Restricții dure pentru români[Sursa foto: iStock]

Vești proaste pentru români! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență a hotărât ce măsuri va lua pentru mai multe localități din Timiș care au depășit rata de infectare cu SARS-CoV-2.


In articol:

Vești proaste pentru români! Cazurile de Covid-19 sunt în continuă creștere pe zi ce trece. Se vor impune restricții dure, din nou. 

În localitatea Secaș se va instaura carantină de noapte pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, magazinele vor fi deschise doar până la ora 18, după ce incidența a depășit cinci infectări la mia de locuitori (5,13 la mia de locuitori).

În Darova, rata de infectare a depășit pragul de trei infectări la mia de locuitori. Astfel, se interzic evenimentele cu public numeros în spațiile închise, iar barurile, cafenelele și restaurantele se vor închide în interior. 

Vești proaste pentru români! Se impun restricții începând cu 7 septembrie

Cetățenii vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a circula. Iată lista cu motivele de excepție care le permite cetățenilor să circule în intervalul 20:00- 05:00:

Declarație
Declarație pe proprie răspundere[Sursa foto: stirioficiale.ro]

Citeste si: Covid face ravagii în România? Care sunt cele mai dure restricții impuse

-deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi

-deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente

-deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

-deplasarea din motive justificate, precum

îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. 12 state au intrat în ZONA ROȘIE

România nu scapă de restricții. Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, sunt obligați să îşi facă activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, strict între orele 05:00- 18:00.

Între orele 18:00 – 05:00, operatorii economici pot face livrări la domiciliu. Se va opri temporar activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

Acestea sunt măsurile de protecție luate în plus față de cele aplicate la depășirea incidenței de trei infectări la mia de locuitori.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului an

Rata de incidență în fiecare localitate din Ilfov

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Atenție elevi și părinți! Care sunt noile reguli în noul an școlar. Scenariile după care va începe şcoala, pe 13 septembrie

Restricțiile revin de azi pe teritoriul României ! Care sunt localitățile vizate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies