Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului an

,
Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului
Scoala online[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educației,Sorin Cîmpeanu, a precizat că Bucureștiul ar putea atinge pragul de 6 la mia de locuitori în a doua parte a lunii septembrie, astfel acesta este scenariul în care școlile trec în online timp de două săptămâni.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile ar putea trece în regim online timp de două săptămâni dacă va fi atins pragul de 6 la mia de locuitori în a doua parte a lunii septembrie.

Școlile vor continua online și în acest an?

Ministrul Educației a precizat că acest scenariu este plauzibil dacă oamenii nu se vor vaccina într-un număr cât mai mare.

Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului
Elevii vor trece în regim online[Sursa foto: Facebook]

”În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca și Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a spus Cîmpeanu.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a mai spus că dacă acest scenariu nu va deveni realitate, perioada în care elevii vor învăța online va fi una foarte scurtă.

În Capitală, rata infectărilor este până la acest moment de 1,02, iar în Ilfov a ajuns la 1,19 la mia de locuitori, cea mai mare rată din țară.

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă?

De asemenea, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că masca de protecție ar putea deveni obligatorie pe stradă, în proximitatea școlilor.

Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului
Prefectul Capitalei, noi reguli[Sursa foto: Facebook]

”Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului.

Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Citeste si: Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală? Ministrul Educației a făcut anunțul despre festivitatea de deschidere a noului an

Alin Stoica a mai precizat că măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în anumite zone, astfel regula să fie respectată.

”Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

Noul an școlar va începe luni, 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ, așa cu a anunțat ministrul Educației.

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a anuntat ce se va intampla cu elevii nevaccinați în anul școlar 2021-2022

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a anuntat ce se va intampla cu elevii nevaccinați în anul școlar 2021-2022

Greva de la Societatea de Transport București continuă/ Nicușor Dan amenință greviștii cu plângeri penale

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală? Ministrul Educației a făcut anunțul despre festivitatea de deschidere a noului an

Nu toți elevii for începe școala în bănci. Cum va decurge anul școlar 2021-2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies