Atenție elevi și părinți! Se închid școlile în luna octombrie? Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: "Suntem obligaţi să..."

,

Sorin Cîmpeanu a făcut declarații despre modul în care va decurge noul an școlar.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că dacă numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus continuă să crească, ajungem la pragul de 6 la mie, iar școlile trec în online.

Citeste si: Anunț important pentru părinți! Care sunt întrebările din FORMULARUL de acord pentru vaccinarea copiilor

Când se închid școlile?

Sorin Cîmpeanu a precizat că dacă se menține tendinţa actuală de creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de şase la mie, iar elevii nu vor mai merge fizic la cursuri.

Ministrul Educației a declarat că a ajuns la această concluzie după ce s-a stabilit că rata incidenței de infectare cu virusul din China crește săptămânal în ultima perioadă cu 1,5 la mie.

”Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni, citează  româniatv.net.

Citeste si: Profesia părinților nu va mai fi notată în catalog. Ce spune Ministerul Educației

Cu toate că susține că în luna octobrie se vor închide școlile, Sorin Cîmpeanu anunță elevii și părinții că începând cu data de 13 septembrie toată lumea trebuie să fie prezentă fizic în sălile de curs, până când statisticile vor arăta o rată de infectare de șase la mie.

„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică.

De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a mai spus apoi ministrul Educației.

Citeste si: Klaus Iohannis, apel către toți părinții! Ce spune președintele despre condițiile în care noul an școlar va începe

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai precizat că s-au discutat scenarii şi pentru momentul când pragul de şase la mie va fi depăşit.

"Vom lua în considerare scenariul în care în localitatea respectivă se va depăşi pragul de 6 la mie. În această situaţie, creşele şi grădiniţele vor putea rămâne deschise pentru preşcolari cu măsuri complementare de siguranţă sanitară, însă şi la solicitarea Consiliului Naţional al Elevilor, toţi elevii ar urma să intre în online.

O altă ipoteză a fost aceea de a permite elevilor vaccinaţi, de la clasa a VII-a, până la a XII-a să poată merge la şcoală. Această variantă a ieşit din calcul. Deci peste 6 la mie doar creşele şi grădiniţele şi vom discuta de învăţământul special" , a declarat Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Apel către agenţiile de turism: „Nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs pentru Delta Dunării“

De la 1 iunie 2022, unii români nu vor mai primi vouchere

China are nevoie de cărbune rusesc, Moscova are nevoie de noi clienți (analiză)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Luna iunie le aduce românilor trei zile libere legale. Aceștia se vor bucura de un weekend prelungit în prima lună de vară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies