Anunț important pentru părinți! Care sunt întrebările din FORMULARUL de acord pentru vaccinarea copiilor

,
formular-vaccin-copii
Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor.[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pe 13 septembrie vor fi distribuite în școli formularele privind vaccinarea copiilor. Iată care sunt întrebările din formulare!


In articol:

Completarea formularelor privind vaccinarea copiilor are ca scop să se vadă care este dorința de imunizare. Astfel, părinții care vor refuza să completeze aceste formulare nu vor fi sancționați, chiar dacă există un risc mare ca cei mai mulți să răspundă cu „ nu ” la întrebarea dacă sunt sau nu de acord să își vaccineze copiii.

copii
Formularele privind vaccinarea copiilor vor fi distribuite în școli în 13 septembrie.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se va întâmpla peste două săptămâni? Valeriu Gheorghiță face estimări cumplite

Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a mărturisit că în cazul școlilor se iau în considerare două scenarii: "deschiderea de puncte de vaccinare în cabinetele școlare sau deplasarea cu o echipă mobilă la școlile unde sunt persoane care doresc să se vaccineze, elevi, părinți sau profesori. Campania este destinată şi rudelor elevilor."

Valeriu Gheorghiţă a declarat duminică seară, că în formulare de consimţământ autorităţile vor să introducă o nouă variantă de răspuns şi anume "Nu sunt încă decis", potrivit România TV. 

Citeste si: Restricții dure de ASTĂZI în România. Barurile și restaurantele se închid!

"Vrem să introducem în aceste formulare, pe lângă răspunsurile ”da, doresc să vaccinez copilul, nu, nu doresc" şi un alt răspuns, "nu sunt încă decis". Nu trebuie lăsată percepţia că cineva obligă părinţi să îşi vaccineze copiii, în niciun caz, este strict o evaluare a intenţiei de vaccinare în rândul părinţilor pentru proprii copii", a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, Valeriu Gheorghță a declarat că în sistemul de învăţământ universitar vor fi organizate cabinete de vaccinare.

"Vrem să organizăm în sistemul de învăţământ universitar, în campusurile studenţeşti, centre, cabinete de vaccinare, în cabinetele medicale şi atunci studenţii care sunt cazaţi în căminele studenţeşti pot să se prezinte direct la cabinetul de vaccinare să se vaccineze.

Iar pentru învăţământul preuniversitar, în şcolile în care nu sunt cabinete medicale care să asigure un minim circuit epidemiologic funcţional, atunci vom asigura vaccinarea cu echipe mobile. Periodic, săptămânal, chiar mai des sau mai rar, în funcţie de numărul de solicitări, o echipă mobilă sau mai multe va merge în şcoală şi va vaccina într-un anumit interval orar, într-una dintre zilele săptămânii, va asigura vaccinarea atât a angajaţilor din unitatea de învăţământ respectivă, a copiilor, a părinţilor sau a bunicilor care însoţesc minorii respectivi”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Klaus Iohannis, apel către toți părinții! Ce spune președintele despre condițiile în care noul an școlar va începe

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a mai precizat că această campanie de vaccinare în şcoli va dura două luni. Acesta a explicat şi ce se întâmplă în cazul elevilor care au părinţii plecaţi în străinătate. 

"Ar trebui să înceapă din 13 septembrie, în prima săptămână vom colecta datele legate de intenţia de vaccinare şi progresiv va demara în unităţile de învăţământ. Aş vrea să menţionez că acest demers de vaccinare nu se va întinde pe toată durata anului şcolar, el va avea o durată limitată. Ne propunem o lună jumătate, două luni, de la jumătatea lunii septembrie până la jumătatea lunii noiembrie sau sfârşit de octombrie să avem acest sprijin foarte important pentru toate unităţile de învăţământ atât din rural, cât şi din urban.

Procedura de vaccinare rămâne aceeaşi, anume minorul trebuie să fie însoţit de unul dintre părinţi sau de reprezentatul legal, aici ştim că sunt destul de mulţi copii ai căror părinţi sunt plecaţi în afara ţării, în acest caz se procedează ca şi în situaţia actuală, părinţii pot să descarce acel consimţământ informat de pe platformă, îl completează, îl trimit aparţinătorilor şi anume bunicii sau cei care au copilul în grijă şi se prezintă cu el la vaccinare", a precizat Valeriu Gheorghiţă, la  Digi 24.

Citeste si: Profesia părinților nu va mai fi notată în catalog. Ce spune Ministerul Educației

Autoritățile doresc vaccinare copiilor, deoarece anumite studii arată că familiile care au copii preșcolari au un risc de 15% mai mare să înregistreze îmbolnăvire de COVID-19, iar cei care au copii din clasele de primar în sus au un risc de 20-25% mai mare să înregistreze cazuri în interiorul familiei, conform România TV.

"Practic, confirmă faptul că transmiterea se poate face de la părinți, bunici la copii, dar și invers, așa încât este principala modalitate prin care noi putem să limităm răspândirea virusului", a declarat Gheorghiță marți.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Primele imagini cu muniţia românească  primită de soldaţii ucraineni VIDEO

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă. Câți bani vor primi românii de acum înainte

Un primar PSD trimis în ghearele procurorilor de către ANI

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești proaste pentru elevi și studenți! Este complet interzis în școli și universități. Ce nu trebuie să poarte sub nicio formă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies