Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a anuntat ce se va intampla cu elevii nevaccinați în anul școlar 2021-2022

,
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, despre diferențele dintre elevii vaccinați și cei nevaccinați[Sursa foto: Captură KANAL D]

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre situația în care se vor face diferențe între elevii vaccinați și cei nevaccinați: "Să nu avem nicio școală în care să nu se poată începe cu prezență fizică din cauza depășirii pragului de 6 la mie".


In articol:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre cum se vor face diferențele între elevii

vaccinați și elevii nevaccinați.

„Peste 6 la mie, rămân deschise creșele și grădinițele. Singura diferențiere între elevii vaccinați și cei nevaccinați”, a mărturisit ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a vorbit și despre posibilitatea ca școala să rămână în format online din cauza numărului ridicat de infectări.

„Până pe 13 septembrie, sper să nu avem nicio școală în care să nu se poată începe cu prezență fizică din cauza depășirii pragului de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu. „Conform studiilor, suntem îndreptățiți să sperăm că, și în cazul în care se va atinge pragul de 6 la mie, în 10-12-14 zile s-ar putea să putem avea șansa să se revină”, a mai adăugat acesta.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre diferențele dintre elevii vaccinați și cei nevaccinați

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit despre diferențele dintre elevii vaccinați și cei nevaccinați în cazul în care apar noi infectări cu Covid-19.

Conform spuselor acestuia, elevii care sunt sensibili sau au rude sensibile pot cere să facă ore în format online.

„Pe ideea de prezență fizică am insistat zi de zi, în fiecare zi a mandatului meu. Din păcate, deși mi-aș fi dorit să mă înșel, am anticipat destul de corect dimensiunea pierderilor generate de predarea online.

„Pragul de 6 la mie a fost stabilit de către epidemiologi.

Important este că se deschide școala cu prezență fizică pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferență, pentru preșcolari și antepreșcolari, și va funcționa cu prezență fizică până când în localitate se va atinge pragul de infectare de infectare de 6 la mia de locuitori”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Accesul în mall și supermarket-uri s-ar putea face pe baza certificatului COVID. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ministrul Educației: „Rata de infectare în București a crescut de șase ori între 1 și 31 august”

„Sunt cazuri izolate, cu elevi foarte puțini și sunt convins că până pe 13 septembrie, sper să nu avem nicio școală în care să nu se poată începe cu prezență fizică din cauza depășirii pragului de 6 la mie. În București, spre exemplu, la 1 august, aveam o rată de infectare de 0,13 la mia de locuitori, la finalul lunii august, pe 31 august, aveam 0,78, de 6 ori. Rata de infectare în București a crescut de 6 ori între 1 și 31 august. Astăzi este 0,89, dacă nu mă înșel, deci o creștere ușoară, dar creștere, se menține trendul ascendent”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Pe lângă asta, Sorin Cîmpeanu a amintit că, în valul 3, pragul de 7 la mia de locuitori a fost depășit circa două săptămâni.

„Este o speranță. Peste 6 la mie, totuși, vor rămâne deschise creșele și grădinițele și, de asemenea, vor avea acces cu prezență fizică elevii din învățământul special. Elevii cu cerințe educaționale speciale vor avea acces integral la terapie. Terapia este, practic, o modalitate prin care acești copii sunt învățați să supraviețuiască – nu ne permitem luxul, nu trebuie să ne mai permitem luxul, dacă putem spune așa, este o exprimare nu tocmai fericită, de a-i priva pe acești copii de activitățile de terapie”, a explicat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, despre situația în care se va face diferența între elevii vaccinați și elevii nevaccinați

„La nivelul scenariilor generale, nu se face niciun fel de diferențiere între elevii vaccinați și nevaccinați. Nici până la 6 la mie, nici după 6 la mie. Pentru această diferențiere nu există nici bază legală, ca să fim bine înțeleși. Dacă însă, într-o clasă, apare un caz confirmat, în primul rând s-a oferit șansa de înjumătățire a perioadei în care se suspendă prezența fizică – de la 14 zile la 7 zile, cu următoarea condiție: în cea de-a opta zi, contacții cazului confirmat, colegii de clasă, în măsura în care vor fi testați și rezultatele vor fi negative, vor putea relua cursurile cu prezență fizică încă din ziua 8. Deci este încă o posibilitate de înjumătățire a timpului în care elevii ar fi obligați să învețe online”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu
Declarațiile făcute de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cati bani castiga Sorin Cimpeanu ca Ministru al Educatiei? "Salariul meu de rector era mult mai mare..." Ce scrie in declaratia de avere

„Dacă, începând de la clasa a VII-a și până la clasa a XII-a, respectiv a XIII-a, deci tineri, copii cu vârsta mai mare de 12 ani, care se pot vaccina – dacă sunt vaccinați sau dacă au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar nu mai puțin de 14 zile, aceștia vor putea, subliniez, vor putea să urmeze în continuare cursurile cu prezență fizică. Este singura diferențiere între cei vaccinați și cei nevaccinați – aceea în care apar îmbolnăviri într-o anumită clasă”, a explicat ministrul Educației.

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre elevii mult mai sensibili în fața virusului?

„Elevii care au vulnerabilități care determină o imunodepresie moderată sau severă generată de transplant, de chimioterapie, de boli autoimune – diabetul mai este valabil doar la cei mici, cu vârsta sub 12 ani, în această listă – dacă există aceste afecțiuni în rândul elevilor, sau dacă există aceste afecțiuni în rândul aparținătorilor, părinților, fraților și sunt certificate medical, aceștia vor putea solicita să rămână în online. Există toate aceste prevederi”, a explicat ministrul Educației.

„De altfel, îndrăznesc să spun că acest ordin de ministru acoperă chiar toate situațiile. Am învățat în această pandemie inclusiv la acest nivel de reglementare și am avut o colaborare foarte bună cu Ministerul Sănătății, între Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, INSP, CNCAV și CNSU”, a mai adăugat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Tombola de 1 milion de lei pentru elevii vaccinati anti-COVID! Ministrul Cimpeanu a dezvaluit cand au loc primele extrageri

Nicușor Dan se crede stăpân și le dă ordine procurorilor: Să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva STB

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

Când se vor întoarce elevii la școala, în bănci? Noutăți pentru anul școlar 2021-2022

Anunț important pentru părinți! Care sunt întrebările din FORMULARUL de acord pentru vaccinarea copiilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies