Cati bani castiga Sorin Cimpeanu ca Ministru al Educatiei? "Salariul meu de rector era mult mai mare..." Ce scrie in declaratia de avere

Author: Alice Popescu
Actualizat: 01 sep 2021, 08:48
Sorin Campeanu, Ministrul Educatiei, a dezvaluit cati bani castiga in calitate de membru al Guvernului
Sursa: Captură KANAL D

Ministrul Sorin Cimpeanu a marturisit ca salariul pe care il primeste in calitate de Ministru al Educatiei este mult mai mic decat cel primit anterior, in calitate de rector al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucuresti

Conform declaratiei de avere pentru anul 2020, in conturile familiei Cimpeanu au intrat peste 600.000 de lei. Aceste venituri au fost obtinute impreuna cu sotia din activitatea manageriala, didactica si de cercetare, plus diferente salariale din perioada octombrie 2008- 2011. Ministrul Campeanu a incasat 388.000 de lei iar sotia sa, Carmen Cimpeanu, a incasat 268.000 de lei. 

In declaratia de avere a ministrului Cimpeanu, se regaseste un teren in localitatea Otopeni, un apartament, o casa in constructie cu suprafata de 468 m2 si trei masini. 

Citeste si: Tombola de 1 milion de lei pentru elevii vaccinati anti-COVID! Ministrul Campeanu a dezvaluit cand au loc primele extrageri

Sorin Campeanu, Ministrul Educatiei: "Se poate trai bine din invatamant?"

Ministrul Cimpeanu a fost invitatul lui Denise Rifai la emisiunea "40 de intrebari cu Denise Rifai", unde a raspuns deschis la o intrebare despre veniturile sale.

Intrebat daca se poate trai bine din invatamant, raspunsul Ministrului a fost transant: "DA".

"In invatamantul superior, universitatile care sunt capabile sa se dezvolte pot asigura si o salarizare motivanta. In USAMV Bucuresti, salarizarea este motivanta si ma mandresc cu lucrul asta, pentru ca este nevoie de aceasta motivatie. Vom vedea daca vom fi capabili sa extindem acest sistem motivant de salarizare si la invatamantul preunivesitar, unde este foarte mare nevoie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Sa stiti ca un salariu de rector, salariul oricarui rector din Romania, este mult mai mare decat salariul Ministrului Educatiei. Salariul meu de rector era mult mai mare decat salariul de ministru", a dezvaluit Sorin Cimpeanu.

Conform declaratiei lui Sorin Cimpeanu, acesta are un salariu de 12.776

de lei.

Ar putea Sorin Cimpeanu sa traiasca dintr-un salariu de invatator?

Desi starea invatamantului superior este buna, in opinia Ministrului, nu acelasi lucru se poate spune de invatamantul preuniversitar.

"Pentru anul viitor, voi fi primul care voi pleda pentru aceste cresteri salariale, nu numai meritate, dar absolut necesare pentru a motiva." La insistenta moderatoarei Denise Rifai, Ministrul a marturisit daca ar putea sau nu sa traiasca dintr-un salariu de profesor.

"Foarte greu. Cu siguranta, am putea face lucruri pe care ne este greu sa ne imaginam ca le putem face",  a spus Ministrul.

Un profesor debutant are un salariu de 2600 de lei, iar Ministrul Cimpeanu considera ca acesta este "insuficient si demotivant". "Pe masura ce avanseaza in cariera, salariile devin oarecum acceptabile, dar nicidecum suficiente",  a marturisit Ministrul Educatiei.

Citeste si: Ce salariu are un luptător de la SPP. Îi păzesc pe Iohannis sau pe Câțu, însă banii nu sunt prea grozavi

 

Taguri: