Un interviu-maraton complex, prin intermediul căruia telespectatorii descoperă o serie de personalități din diferite domenii de activitate.

Emisiunea s-a bucurat de un succes uriaș încă de la primele difuzări, generând un interes uriaș din partea publicului larg, dar și aprecierea profesioniștilor din media.

Cu un conținut editorial îndrăzneț, beneficiind de charisma unei prezentatoare unice, Denise Rifai, producția răspunde exigențelor unui public eterogen, curios să afle cât mai multe aspecte din viața profesională și personală a invitaților.

Emisiunea îi trece pe invitaţi prin istoria lor personală reflectată în presă, aceştia avand astfel ocazia să clarifice o serie de aspecte care s-au aflat la un moment dat în atenţia publicului.

Artişti, sportivi, medici, politicieni, oameni de televiziune se află faţă în faţă cu publicul, sub tirul intrebărilor care au un singur scop, acela al aflării adevarului, astfel încât cei din faţa micilor ecrane să îşi formeze o părere cât mai complexă şi mai aproape de realitate asupra invitatului. De multe ori emoţiile în platou sunt uriaşe, pentru că firul dezvăluirilor poate atinge şi corzi dintre cele mai sensibile, atât în ceea ce priveşte aspecte ale experienţelor personale ale invitatilor, cât şi ale celor profesionale.  Dezvăluirile făcute in emisiune devin titlurile de ziar de a doua zi, emisiunea fiind un adevărat fenomen atât prin modul profesionist de realizare, cât şi prin reflectarea conţinutului său în media. 

Emisiunea “40 de intrebari cu Denise Rifai” a primit doi ani, consecutiv (2021 și 2022), premiul pentru Cea mai bună emisiune de interviuri-portret, la Premiile TV Mania.