Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală? Ministrul Educației a făcut anunțul despre festivitatea de deschidere a noului an

,
Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală?
Vesti despre deschiderea noului an școlar[Sursa foto: PixaBay]

Au mai rămas doar câteva zile până la deschiderea noului an școlar, pe 13 septembrie. Festivitatea de început de an școlar va fi restrânsă și cu respectarea măsurilor de combatere a virusului COVID-19.


In articol:

Noul an școlar începe de 13 septembrie, iar ceremoniile de deschidere a noului an vor avea loc într-un cadru restrâns și cu respectarea regulilor de combatere a virusului Covid-19.

Părinții au liber în prima zi de școală?

Un proiect de lege din 2017 prevedea ca părinții să aibă liber în prima zi de școală pentru a lua parte la festivitățile de început de an, însă aceasta a fost respindă ulterior de deputați, pe motiv că ar provoca un adevărat haos.

Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală?
Ministrul Educatiei, despre festivitatea de deschidere a noului an [Sursa foto: PixaBay]

Singurii bugetari care au liber în prima zi de școală sunt parlamentarii, care își suspendă munca legislativă pentru munca ”în teritoriu”.

Măsura de acordare a zilei libere pentru părinții este dedicată pentru supravegherea copiilor în cazul în care unitățile de învățământ sunt închise temporar. O ală posibilitate pentru ca părinții să aibă liber în prima zi de școală este aceea de a se vaccina.

Angajații care se vaccinează anti-Covid primesc câte o zi liberă pentru fiecare doză. Elevii și studenții vor avea, de asemenea, câte o zi liberă pentru fiecare doză de vaccin primită. Această lege a fost impusă din 29 iulie 2021.

Ziua liberă se acordă pe baza adeverinței de vaccinare, iar dacă ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, ai obligația să depui adeverința de vaccinare în prima zi lucrătoare după ce ai fost imunizat.

Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală?
Noul an școlar[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Atenție elevi și părinți! Care sunt noile reguli în noul an școlar. Scenariile după care va începe şcoala, pe 13 septembrie

Cum se vor desfășura ceremoniile de început de an școlar

Ministrul Educației a anunțat că ceremoniile de deschidere a noului an școlar se vor desfășura în exterior și nu au voie să depășească o oră și jumătate, iar masca de protecție este obligatorie, pe motiv că distanțarea socială nu va putea fi respectată. 

”Ştiţi cum e, nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar, dintr-o dată, sunt părinţi care îşi fac griji că vai Doamne, merg în şcoală!”, a susţinut ministrul.

Citeste si: Nu toți elevii for începe școala în bănci. Cum va decurge anul școlar 2021-2022

 

Citește-ne pe

Citește și:

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Profesorul care s-a desfrânat în fața elevilor spune că nu-și aduce aminte să fi atins vreo elevă. Școala ar fi încercat să acopere evenimentul

Vești bune pentru românii care au avut parte de un zbor anulat. Cum pot afla dacă vor beneficia de compensații

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cati bani castiga Sorin Cimpeanu ca Ministru al Educatiei? "Salariul meu de rector era mult mai mare..." Ce scrie in declaratia de avere

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies