Este oficial! Masca de protecție devine din nou obligatorie în aer liber

,
Masca de protecție
Masca de protecție devine din nou obligatorie în aer liber, în apropierea școlilor[Sursa foto: PixaBay]

Masca de protecție devine din nou obligatorie în aer liber, în apropierea școlilor. Decizia a fost luată astăzi.


In articol:

Hotărârea adoptată miercuri de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă  prevede ca masca de protecție în aer liber să fie obligatorie în București, în zona școlilor, începând cu data de 13 septembrie 2021.

masca de protecție
Măsura e menită să prevină transmiterea virusului în grupurile care se formează lângă școli înainte și după cursuri.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunțul care va afecta milioane de români! Se întâmplă de pe 13 septembrie. Măsura care va fi OBLIGATORIE pentru toată lumea

Masca de protecție în aer liber obligatorie

Din cauza numărului mare de infectari din ultimele zile, autoritățile au decis ca de luni, 13 septembrie, când elevii încep școala, masca de protecție în aer liber să fie obligatorie, ca o măsură pentru limitarea transmiterii Covid – 19.

”În momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală”, a justificat măsura Prefectul Capitalei.

Conform deciziei adoptate miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu data de 13 septembrie, masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.

Citeste si: Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală? Ministrul Educației a făcut anunțul despre festivitatea de deschidere a noului an

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, prevede hotărârea.

La nivelul Municipiului Bucureşti, rata de incidenţă cumulată la 14 zile este de 1,21 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

”Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor”, declarase anterior prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Pe lângăobligativitatea purtării măștii de protecție, agenții de poliție vor patrula în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată, mai spune prefectul.

”Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor.

Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

Potrivit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, masca de protecție va fi exceptată de la purtarea în interior în învățământul special și la orele de sport.

Citeste si: Nu veți mai putea circula fără acest document. Intră în vigoare de la 1 octombrie! Cine sunt persoanele vizate

Cu privire la orele de educație fizică, demnitarul a precizat că masca nu se va purta în sala de sport, dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mie.

În afara celor două excepții, masca va fi obligatorie în interior, a mai precizat Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Pe ce vor da românii mai mulți bani de la 1 iulie? TVA-ul va crește pentru alimentele și serviciile de bază

Social democrații nu se mai joacă - Primarul acuzat de hărțuire sexuală a fost exclus din PSD

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin- ortodox 28 iunie 2022: Rugăciunea pentru vindecare de durere și boală a Sf doctori fără de arginți, Chir și Ioan

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies