Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

,

Șefa Sănătăţii Publice de la OMS a anunţat exact când se termină pandemia de Covid-19!


In articol:

Pandemia covid-19 a făcut ravagii pe toată planeta. Din 2020 până în prezent, peste 4,6 milioane de oameni au murit în toată lume, potrivit AFP, care prezintă noi măsuri, noi bilanţuri şi un rezumat al ultimelor evoluţii.

Citeste si: Raed Arafat a explicat cum se va verifica certificatul verde: „Există o aplicaţie care...”

Când se termină pandemia de Covid-19

Directorul Departamentului de Sănătate Publică și Mediu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), María Neira, susține că, dacă gradul de vaccinarea crește, pandemia COVID- 19 ar putea fi pusă sub control în martie 2022, anunţă DW.

În declarațiile făcute postului de radio RAC1, endocrinologul asturian a recunoscut că sfârșitul pandemiei „este din ce în ce mai vizibil”, dar a reamintit că este necesar să se profite pentru a schimba modelul actual de viață şi pentru a nu face aceleași greșeli.

Citeste si: Bilanț coronavirus 17 septembrie 2021: Numărul cazurilor noi, în continuare mare! Câte s-au înregistrat și câte decese

„Doi ani este o perioadă pe care ne-am stabilit-o singuri și va fi cu siguranță o perioadă rezonabilă. Dacă vom fi vaccinați cu viteza cu care s-a făcut până acum, am putea vedea ieșirea din această situație extraordinară chiar mai devreme”, a spus medicul spaniol.

Neira crede că „sfârșitul începe să fie din ce în ce mai prezent, dar când ieșim din pandemie trebuie să profităm pentru a fi mai buni și să nu uităm aceste lecții”.

„De asemenea, trebuie să profităm pentru ca această normalitate să fie o îmbunătățire a condițiilor de viață. Ar trebui să ne revizuim puțin modalitățile de consum, producție și stil de viață, astfel încât sănătatea noastră să fie mult mai protejată”, a declarat șefa Sănătăţii Publice de la OMS.

În ceea ce privește necesitatea unei a treia doze de vaccin, Neira a asigurat: „Am cerut un fel de moratoriu, să așteptăm, cel puțin, până anul viitor, până când vom avea mai multe informații și dovezi și până când 40 la sută din populația lumii poate avea o primă doză. Pentru noi, a treia doză, deocamdată, poate fi amânată”.

Citeste si: Florin Cîțu, despre introducerea obligatorie a certificatului verde: "Este o măsură bună, nu discriminează"

Mai mult, șefa Sănătăţii Publice de la OMS a vorbit și despre vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Aceasta susține că momentan nu este necesară și că, odată cu întoarcerea la școală, va fi posibil să se evalueze dacă această grupă de vârstă prezintă cu adevărat un risc de infecție sau nu. 

„M-aș concentra pe măsurile de prevenire despre care știm că funcționează. Mai întâi vaccinarea. Vor fi mulți oameni vaccinați printre participanți. Apoi ventilația, deoarece în interior este locul în care există cel mai mare risc de transmitere, și apoi pe măsurile legate de păstrarea distanței”, a mai spus María Neira (OMS)

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cine a fost și când este sărbătorit Sfântul Dimitrie Basarabov

Meteorologii anunță secetă pedologică extremă pe zone foarte întinse din țară

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Reguli PENSIE ANTICIPATĂ 2021. În ce condiţii poți beneficia de pensia anticipată

Amenzi pentru angajații din învățământ care cer bani sau alte foloase patrimoniale elevilor. Senatul a adoptat proiectul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies