Sarbatoare importanta, luni, 2 august 2021. Este praznuit un mare Sfant Mucenic, facator de minuni! Rugaciunea care se rosteste in perioada de post!

,

Luni, 2 august 2021, in cea de-a doua zi a Postului Adormirii Maicii Domnului, credinciosii ortodocsi cinstesc o sarbatoare importanta.


In articol:

In fiecare an, la data de 2 august, Biserica Ortodoxa praznuieste marea sarbatoare a Aducerii Moastelor Sfantului intai Mucenic si Arhidiacon Stefan. Si tot in cea de-a doua zi a postului Adormirii Sfintei Fecioare Maria, sunt pomeniti si Sfantul si Dreptul Gamaliel, Sfantul Mucenic Foca, precum si Binecredinciosul Imparat Justinian cel Mare.

In aceasta perioada, crestinii ortodocsi postesc cu evalvie vreme de doua saptamani cat va dura Postul Adormirii Maicii Domnului, mai precis pana la data de 14 august inclusiv, urmand ca pe 15 august acestia sa praznuiasca marea sarbatoare a Adormirii Sfintei Fecioare Maria.

Sarbatoare luni, 2 august 2021. Aducerea moastelor Sfantului Arhidiacon Stefan

Potrivit crestinortodox.ro, Sfantul Arhidiacon Stefan este cinstit in fiecare an pe 27 decembrie, insa pe 2 august este praznuita Aducerea Sfintelor Sale Moaste. Sfantul Mucenic Stefan a luptat impotriva paganilor pentru a-si apara religia crestina, insa a fost supus multor chinuri si torturi in incercarea conducatorilor vremii de a-l determina sa renunte le crestinism. Insa in cele din urma pentru ca a continuat sa refuze si a aparat credinta in Hristos, Sfantul Mucenic Stefan a fost ucis.

Moastele Sfantului Arhidiacon Stefan au fost ingropate initial de catre Dreptul Gamaliel, in satul Cafargamala, din apropierea Ierusalimului.

Gamaliel va primi credinta in Hristos si tot el va fi cel care il va inmormanta si pe Nicodim, prietenul lui Stefan, care a plans la capataiul Sfantului Stefan pana a trecut si el la cele vesnice. Peste sute de ani, Sfintele sale Moaste au fost aduse in Sion, iar apoi la Contantinopol, unde Imparatul Constantin le-a asezat in palatul imparatesc.

sarbatoare 2 august 2021
Aducerea Moastelor Sfantului Mucenic Stefan se sarbatoreste in fiecare an la 2 august[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox august 2021. Lista celor mai importante sărbători religioase din luna august 2021

Rugaciune grabnic ajutatoare care se rosteste in fiecare perioada de post

"Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai inainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche si cea Noua, aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului,- ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele

moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin", potrivit crestinortodox.ro

Citeste si: De ce sunt interzise nunțile și botezurile în marile posturi ale ortodocșilor

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

// Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla // Când se serbează și cine a fost Sfânta Teodora de la Sihla

Un bărbat BEAT a MURIT pe loc și un altul a fost GRAV rănit, după ce ATV-ul pe care se aflau a lovit un stâlp

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Sarbatoare mare in calendarul ortodox SAMBATA, 31 iulie 2021. Ce Sfinti sunt praznuiti in ziua in care se lasa sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului! Rugaciunea care se...

De ce sunt interzise nunțile și botezurile în marile posturi ale ortodocșilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies