Sarbatoare mare in calendarul ortodox SAMBATA, 31 iulie 2021. Ce Sfinti sunt praznuiti in ziua in care se lasa sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului! Rugaciunea care se rosteste in post!

,
sarbatoare 31 iulie 2021
Lasatul secului pentru Adormirea Maicii Domnului pica mereu in data de 31 iulie[Sursa foto: doxologia.ro]

Sambata, 31 iulie 2021, este o de mare importanta in calendarul ortodox, deoarece este praznuit Lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului!


In articol:

Biserica Ortodoxa cinsteste in fiecare an la data de 31 iulie, patru mari sarbatori crestine: Inainte-praznuirea scoaterii Sfintei Cruci, Lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului si totodata ii pomeneste pe Sfantul si Dreptul Evdochim si pe Santul si Dreptul Iosif din Arimateea.

In acest an, praznicele au picat intr-o zi de sambata, in a sasea saptamana dupa Rusalii, mai precis cu doar o zi inainte de inceperea Postului Adormirii Maicii Domnului, care va dura pana la data de 14 august, urmand ca pe 15 august sa fie praznuita marea sarbatoare a Adormirii Fecioarei Maria.

Calendar ortodox 31 iulie 2021. Lasatul secului pentru Postului Adormirii Maicii Domnului

Biserica Ortodoxa praznuieste in fiecare an la data de 31 iulie lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului. Daca aceasta zi de 31 iulie pica in miercurea sau vinerea, cand deja e zi de post, se lasa sec in seara zilei de 30 iulie. Postul Adormirii Maicii Domnului nu a fost de la inceput cu aceasta durata de doua saptamani in Biserica crestin-ortodoxa din tinuturile noastre rasaritene. Astfel, crestinii din zona Antiohiei posteau o zi, pe 6 august- cu ocazia sarbatorii Schimbarii la Fata, cei din regiunea Constantinopolui patru zile, iar crestinii din Ierusalim obisnuiau sa posteasca opt zile.

sarbatoare 31 iulie 2021
Calendar ortodox, 31 iulie 2021, praznuirea Lasatului secului pentru Adormirea Maicii Domnului[Sursa foto: doxologia.ro]

Tot in ziua de 31 iulie, cand credinciosii crestin-ortodocsi praznuiesc Lasatul secului pentru Adormirea Maicii Domnului, Biserica Ortodoxa ii pomeneste si pe Sfantul si Dreptul Evdochim si pe Santul si Dreptul Iosif din Arimateea, cel care este amintit pentru prima data in Sfanta Scriptura in perioada patimilor Mantuitorului. Iosif din Arimateea impreuna cu Nicodim L-au ingropat pe Iisus Hristos.

iosif din arimateea
Iosif din Arimateea este praznuit pe data de 31 iulie in fiecare an[Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: Postul Sfintei Mării 2021. Ce alimente nu ai voie să consumi și când se mănâncă pește în postul Sfintei Mării?

Rugaciune care se rosteste in fiecare post 

"Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere

înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.", potrivit doxologia.ro

Citeste si: CÂND începe postul Sfintei Mării 2021? Vezi când se intră în post și cât ține postul Sfintei Mării

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

// Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla // Când se serbează și cine a fost Sfânta Teodora de la Sihla

VIDEO| Opresiunea femeilor afgane continuă: Talibanii înlocuiesc Ministerul Condiţiei feminine cu cel al Prevenirii viciului

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

// Schimbarea la Față a Domnului 2021 // Tradiții și superstiții. Ce să NU faci în această zi de sărbătoare!

Sarbatoare, vineri, 30 iulie 2021: Ce mari Sfinti sunt pomeniti in biserica ortodoxa astazi! Nu uitati sa spuneti "La mulți ani!" sarbatoritilor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies