Postul Sfintei Mării 2021. Ce alimente nu ai voie să consumi și când se mănâncă pește în postul Sfintei Mării?

Author: Amalia Georgescu
Postul Sfintei Mării 2021 începe pe 1 august
Sursa: unsplash

Postul Sfintei Mării 2021. În perioadele de post, anumite alimente sunt strict interzise. Iată ce trebuie să elimini din meniu, dar și când se mănâncă pește în postul Sfintei Mării.

Postul Sfintei Mării 2021. Cu toate că este unul dintre cele mai permisive posturi de peste an, având o durată relativ scurtă, de doar două săptămâni, în postul Sfintei Mării 2021, credincioșii trebuie să respecte aceleași reguli stricte care se aplică și în alte perioade de post. Iată ce alimente nu au voie credincioșii să consume în postul Sfintei Mării 2021, dar și care sunt zilele în care este dezlegare la pește.

Postul Sfintei Mării 2021. Ce nu se mănâncă în postul Sfintei Mării?

Postul Sfintei Mării 2021. În perioadele de post, credincioșii trebuie să se abțină de la anumite alimente, perioada postului fiind văzută drept o purificare a organismului. Mai mult, biserica atrage atenția că postul nu trebuie să fie doar alimentar, ci și spiritual, astfel că persoanele care aleg să țină postul Sfintei Mării trebuie să știe că nu este suficient doar să se abțină de la anumite alimente, ci este obligatoriu să aibă grijă la comportamentul lor, să dea dovadă de

bunătate, compasiune și înțelegere pentru cei din jur. Astfel, postul Sfintei Mării 2021 este o perioadă de purificare atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual.

Postul Sfintei Mării 2021. Este cunoscut faptul că, în timpul postului există mai multe alimente care nu se pot consuma. Pe această listă sunt incluse toate alimentele de origine animală: lapte, ouă, carne. În plus, în zilele de marți și joi, credincioșii nu ar trebui să consume preparate care conțin ulei. 

Biserica la recomandă celor care se hotărăsc să țină postul Sfintei Mării 2021 să nu aibă în gând ideea de abstinență și nici să nu se gândească de fiecare dată la alimentele interzise, acest comportament îndepărtându-i pe credincioși de Dumnezeu. 

Se spune că perioadele de post sunt menite să ducă la o armonie între suflet și corp, dar și să îi apropie pe credincioși mai mult de credință și de Dumnezeu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: CÂND începe postul Sfintei Mării 2021? Vezi când se intră în post și cât ține postul Sfintei Mării

Postul Sfintei Mării 2021. Când este dezlegare la pește în postul Sfintei Mării 2021?

Postul Sfintei Mării 2021 durează în fiecare an două săptămâni.

Mai exact, postul începe pe 1 august și se termină pe 15 august, atunci când credincioșii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, așa cum mai este denumită sărbătoarea în popor. 

Potrivit calendarului creștin ortodox pentru luna august 2021, prima zi din postul Sfintei Mării 2021 în care este dezlegare la pește este 6 august, atunci când este sărbătorită Schimbarea la Față a Domnului.

Pentru că postul Sfintei Mării 2021 se întinde pe o perioadă foarte scurtă de timp, în perioada de post este dezlegare la pește doar într-o singură zi. Credincioșii care și-au propus să țină postul trebuie să știe că în zilele de 1, 8 și 14 august au dezlegare la ulei și vin. 

Postul Sfintei Mării 2021 îi pregătește pentru credincioși pentru una dintre cele mai mari și mai importante sărbători de peste an: Adormirea Maicii Domnului. Această sărbătoare are loc în fiecare an pe 15 august, zi care a fost inclusă și pe lista liberelor legale oferite de stat.

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox august 2021. Lista celor mai importante sărbători religioase din luna august 2021

 

Taguri: