// Schimbarea la Față a Domnului 2021 // Tradiții și superstiții. Ce să NU faci în această zi de sărbătoare!

,
Schimbarea la Față a Domnului
Schimbarea la Față a Domnului

Schimbarea la Față a Domnului se sărbătorește în 2021 pe 6 august. Iată ce NU trebuie să faci în această zi sfântă.


In articol:

Schimbarea la Față a Domnului  se sărbătorește astăzi, 6 august 2021. Numeroși credincioși sunt așteptați la biserică. Schimbarea la Față a Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștin-ortodoxe, fiind un motiv de mare bucurie pentru credincioși.

Momentul celebrează clipa în care Iisus Hristos li s-a arătat apostolilor ca Fiul lui Dumnezeu.

Schimbarea la Față a Domnului este denumită în popor Obrejenia, Pobrojenia sau Probojeni. Odată cu această mare sărbătoare are loc singura dezlegare la pește din postul Adormirii Maicii Domnului, în care ne aflăm.

Potrivit tradiției populare, odată cu Schimbarea la Față a Domnului se schimbă și vremea.

Schimbarea la Față a Domnului 2021: Tradiții și superstiții 

Se spune în tradiția populară că cei care nu cinstesc cum trebuie această sărbătoare vor fi uscați și gălbejiți precum florile, care din această perioadă încep să se veștejească. Se spune, tototdată, că cine spală haine de Schimbarea la Față a Domnului va fi invadat de păduchi și ploșnițe.

Se spune că femeile însărcinate vor avea o naștere ușoară, iar copiii lor se vor naște sănătoși dacă cinstesc cum se cuvine această zi.

Se spune că dacă fetele spală în această zi nu le mai crește părul, așa cum nu mai crește iarba.

NU este bine să te cerți de Schimbarea la Față a Domnului! Tradiția populară spune că dacă te vei certa cu cineva sau vei fi certat de cineva, se va întâmpla asta tot anul! 

Tradiția spune că cei care se roagă în această zi să scape de o patimă (beție, dependență de tutun, preacurvie etc.) vor fi binecuvântați și vor scăpa de viciul pe care îl au. Rugăciunile sunt ascultate în această zi, spune tradiția populară.

Schimbarea la Față a Domnului 2021
Schimbarea la Față a Domnului 2021

Citeste si: Sarbatoare, vineri, 30 iulie 2021: Ce mari Sfinti sunt pomeniti in biserica ortodoxa astazi! Nu uitati sa spuneti "La mulți ani!" sarbatoritilor!

Schimbarea la Față a Domnului 2021: Ce semnifică această sărbătoare

Schimbarea la Față a Domnului (sau Transfigurarea Domnului) este sărbătoarea ce semnifică momentul în care Domnul Nostru Iisus Hristos li s-a arătat cu adevărat apostolilor săi ca Fiul Domnului.

Mântuitorul Iisus Hristos a fost văzut de către apostolii săi într-o lumină nouă pe Muntele Tabor (potrivit Matei 17:1-9, Marcu 9:2-8, Luca 9:28-36). Potrivit evangheliilor sinoptice, Iisus a devenit strălucitor, a vorbit cu proorocii Moise și Ilie și a fost numit  Fiul lui Dumnezeu.

Schimbarea la Față a Domnului este considerată drept una din minunile făcute de Mântuitorul Nostru Iisus Hristos.

„Și după șase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru și pe Iacov și pe Ioan, fratele lui, și i-a dus într-un munte înalt, de o parte. Și S-a schimbat la față, înaintea lor, și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Și iată, Moise și Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El. Și, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voiești, voi face aici trei colibe: Ție una, și lui Moise una, și lui Ilie una. Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, și iată glas din nor zicând: "Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultați-L". Și, auzind, ucenicii au căzut cu fața la pământ și s-au spăimântat foarte. Și Iisus S-a apropiat de ei, și, atingându-i, le-a zis: Sculați-vă și nu vă temeți. Și, ridicându-și ochii, nu au văzut pe nimeni, decât numai pe Iisus singur. Și pe când se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicând: Nimănui să nu spuneți ceea ce ați văzut, până când Fiul Omului Se va scula din morți”, se arată în Evanghelia lui Matei, 17:1-9.

Schimbarea la Față a Domnului  semnifică vederea lui Dumnezeu și transfigurarea omului, posibilitatea unei ființe de a se îndumnezei din timpul vieții. Schimbarea la Față a Domnului se sărbătorește în fiecare an pe 6 august și marchează, în credința populară, începutul toamnei. 

Citeste si: Când urăm ”La mulți Ani de Sfânta Maria”, pe 15 august sau pe 8 septembrie?

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Sarbatoare, vineri, 30 iulie 2021: Ce mari Sfinti sunt pomeniti in biserica ortodoxa astazi! Nu uitati sa spuneti "La mulți ani!" sarbatoritilor!

După alegerile anticipate Bulgaria se pregătește de noi alegeri/ Variantele imposibile de a forma un nou guvern stabil

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Veste neașteptată pentru români! Câte zilele libere vom avea de Sfânta Maria?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies