România va introduce formularul de localizare a pasagerului! E obligatoriu de la 20 decembrie. Anunțul lui Raed Arafat

,
Raed Arafat

Raed Arafat a anunţat că România va introduce încă un document pe lângă certificatul verde.

[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Raed Arafat a anunţat că România va introduce încă un document pe lângă certificatul verde, implementat deja în alte ţări.


In articol:

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut noi dezvăluiri despre noul document care va fi introdus în România.  Acesta reprezintă una din modalitățile de limitare a răspândirii noii variante de coronavirus, Omicron.

 Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Citeste si: "Super-certificatul verde", obligatoriu de azi în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

România introduce formularul de localizare a pasagerului

Raed Arafat a făcut aceste precizări în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, la finalul unei întâlniri convocate de premierul Nicolae Ciucă, la care au participat miniştrii Sănătăţii, Afacerilor Interne, Apărării, precum şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Citeste si: Vaccinarea devine obligatorie în România?! Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit ce urmează să se întâmple

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că România va introduce formularul de localizare a pasagerului. Acest formular va fi completat de pasager înainte de a pleca în călătorie și îl prezintă autorităților la frontieră.

„Îl completează pasagerul, îl completează, în mod normal și recomandabil, înainte să înceapă călătoria, adică înainte să se îmbarce în avion sau înainte să înceapă călătoria către România, ca să nu stea să completeze la graniţă şi atunci să apară un rând mai mare şi să întârzie procesarea pasagerilor.

În momentul în care l-a completat, va conţine date personale, plus, bineînţeles, adresa unde merge. Pentru cetăţenii români adresa unde vor merge, unde locuiesc, pentru cetăţenii străini la ce hotel sau dacă merg în mai multe locuri unde merg, în ce date și la ce hoteluri.

Cam asta este ideea, tocmai pentru că dacă apare o situație în care necesită anunţarea lor că au fost în contact, că au fost în apropierea unei persoane care este cu COVID-19 atunci să poată autoritățile sanitare să le găsească imediat.

Este un formular care a fost recomandat de mult la nivel european, multe țări îl au şi România acum îl va implementa după discuţia care a avut loc cu premierul ieri”, a declarat Raed Arafat pentru RRA.

Citeste si: Certificatul verde va mai fi verificat în magazine, de sărbători? Alexandru Rafila a făcut anunțul

Mai mult, Raed Arafat  a dezvăluit că formularul va fi atât în variantă electronică cât și tipărită, iar disponibilitatea acestuia va fi anunțată la o dată ulterioară.

„O să fie făcută o campanie de informare, pentru asta este până în data de 20 decembrie, pentru că mai sunt anumite lucruri care trebuie făcute. Aici STS este cel care realizează partea digitală şi urmează să fie anunțat acest lucru și toate detaliile în timp util, pentru ca lumea să ştie de unde să-l acceseze şi să-l completeze”, a explicat șeful DSU.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Restricții Revelion 2022: Avem sau nu voie să fim pe străzi la ora 00:00 și după? Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul!

Un bărbat din Maramureș a murit pe loc în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată! Franța și Portugalia intră în zona roșie, Spania în zona galbenă!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies