Restricții Revelion 2022: Avem sau nu voie să fim pe străzi la ora 00:00 și după? Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul!

,
Petrecere Revelion

Petrecere Revelion

[Sursa foto: pexels.com]

Și anul acesta Revelionul va fi petrecut într-un context pandemic. Iată ce spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre Revelion 2022.

Nu se vor organiza petreceri cu un număr mare de persoane cu ocazia Revelion 2022, având în vedere pandemia de Covid 19 cu care ne confruntăm.

Oamenii vor putea organiza petreceri private, dar cu un număr redus de persoane. 

Autoritățile nu au luat încă o decizie legată de Revelion 2022, de restricțiile cu care ne vom confrunta în noaptea de Revelion, dar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că restricțiile nu vor fi în niciun caz unele ilogice, care nu vor putea fi respectate.

„Subiectul va fi dezbătut și adoptat în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, rugămintea e să înțeleagă că aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidența este mică, utilizarea corectă a măștii în spațiile aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, e absolut obligatorie”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă, potrivit Digi 24.

Revelion 2022: Cu ce restricții ne vom confrunta la cumpăna dintre ani

Omenirea se confruntă acum cu noi riscuri în plină pandemie, din pricina tulpinii Omicron, ce vine din Africa de Sud. Tulpina respectivă a ajuns și în România, fiind confirmate două cazuri de Covid cu tulpina Omicron, în rândul persoanelor care s-au întors în România din Africa de Sud, cu avionul Tarom pus la dispoziție de către autoritățile române.

„Vom avea o presiune suplimentară datorată acestei tulpini Omicron și cred că fiecare trebuie să înțelegem că e responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja personal și pe cei cu care intrăm în contact”, a mai declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

„Nu recomandăm să existe evenimente cu număr foarte mare de persoane și aglomerații. Nu putem discuta de petreceri. Dar dacă aceste lucruri se vor întâmpla și cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfășurate în condiții de siguranță. Oamenii să se protejeze în continuare, să nu creadă că o incidență scăzută e un elemenmt de nerespetare a unor reguli. Dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenței scăzute și de păstrare a vieții cât mai aproape ne normalitate”, a subliniat ministrul Sănătății.

Întrebat de jurnaliști dacă există riscul ca cetățenii să fie restricționați în privința circulației la ora 00:00 noaptea și după această oră de Revelion, ministrul Sănătății a răspuns: „Discutăm acest lucru, dar nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă întoarcerea în timp util la domiciliu”.

„Fiți convinși că nu vor fi luate măsuri care să nu poată fi respectate”, a precizat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila 

[Sursa foto: Facebook ]

Citeste si: Cele mai frumoase târguri de Crăciun în 2021. Atmosferă de poveste în orașele din România

Ce spunea șeful DSU, Raed Arafat, despre Revelion 2022

Anterior numirii lui Alexandru Rafila în funcția de ministrul al Sănătății, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, discuta despre noaptea de Revelion 2022 și posibile restricții în această zi specială.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme.

Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, declara şeful DSU în luna noiembrie a acestui an.

Citeste si: S-au stabilit primele măsuri după ce varianta Omicron a ajuns în România! Testul PCR și carantina sunt obligatorii pentru nevaccinați la intrarea în țară

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Stoltenberg anunță că NATO schimbă foaia cu China: Măsuri dure pentru reducerea dependenței

Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

"L-am ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua"! Ce spune Dumitru Dragomir acum despre acest subiect, la peste 15 ani de la autodenunț

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies