S-au stabilit primele măsuri după ce varianta Omicron a ajuns în România! Testul PCR și carantina sunt obligatorii pentru nevaccinați la intrarea în țară

,
Covid

S-au stabilit primele măsuri după ce varianta Omicron a ajuns în România! Testul PCR și carantina sunt obligatorii pentru nevaccinați la intrarea în țară

[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat și Alexandru Rafila au anunțat care vor fi restricțiile impuse, după ce varianta Omicron a ajuns și în România.


In articol:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit despre restricțiile care vor fi impuse după ce au fost confirmate primele cazuri de infectare cu varianta Omicron în România.

Alexandru Rafila: „Persoanele nevaccinate intră în carantină când vin în ţară”

Covid

Alexandru Rafila: „Persoanele nevaccinate intră în carantină când vin în ţară"

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

„Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile", a transmis Alexandru Rafila.

Citeste si: Afaceri pe timp de pandemie. Părinții au dat spre vânzare pe internet kiturile de testare COVID-19 pe care elevii le primesc de două ori pe săptămână de la școală

Pentru a limita răspândirea variantei Omicron, persoanele care vin din afara Uniunii Europene în România sunt nevoite să prezinte un test PCR efectual cu cel mult 48 de ore înainte. De asemenea, persoanele care nu sunt vaccinate vor sta în carantină timp de 10 zile.

Raed Arafat: „Cine intră în ţară trebuie să completeze formularul de localizare”

Covid

Raed Arafat: „Cine intră în ţară trebuie să completeze formularul de localizare"

[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Formularul de localizare a pasagerilor trebuie să fie completat de toate persoanele care intră în România.

Citeste si: Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

„Formularul de localizare a pasagerului sau PLF, este deja

implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrarea în aeroporturi şi unde, persaoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă şi să îl prezinte la graniţă pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular", a declarat Raed Arafat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Ironia transmisă de Vladimir Putin prin oamenii săi când Bucureștiul a anunțat că România sancționează Rusia: 'Perfecțiunea n-are limite!'

Stirea zilei!  Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat acum 

Vaccinarea devine obligatorie în România?! Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit ce urmează să se întâmple

"Super-certificatul verde", obligatoriu de azi în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies