Vaccinarea devine obligatorie în România?! Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit ce urmează să se întâmple

,
Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit când şi cum ar putea introduce autorităţile din România vaccinarea obligatorie.


In articol:

În România încep discuţiile despre vaccinarea obligatorie. Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit când şi cum se va lua o astfel de decizie în țara noastră.

Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiţă a spus când va deveni vaccinarea obligatorie în România.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: UPDATE! Ministrul Sănătații anunță noile restricții, după apariția Omicron în România: ”Luăm măsuri temporare până ne lămurim ce e cu această tulpină”

Vaccinare obligatorie în România?!

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a dezvăluit că vaccinarea obligatorie va rămâne o ultimă măsură, numai în cazul în care toate celelalte măsuri vor eşua şi oamenii vor muri.

Citeste si: Ce restricţii vor fi de Crăciun și Revelion 2021? Raed Arafat a făcut anunțul: „Depinde cum evoluăm!”

“Pandemia decimează populațiile țărilor. La un moment dat, lucrurile trebuie tranșate. Altfel populația și autoritățile vor asista neputincioase la evoluția pandemiei. Omenirea este în competiție cu acest virus, suntem într-o cursă contra cronometrul. Virusul se adaptează și schimbă regulile jocului.

Vaccinarea obligatorie trebuie să rămână o ultimă măsură dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii și ești neputincios, legat de mâini și de picioare. Sigur, discuția este foarte serioasă și nu văd de ce să nu înceapă aceste discuții, să existe dezbateri, implicarea întregii societăți, cu puncte pertinente, pro și contra, ca să vedem unde să ne aflăm.

În România, va fi foarte greu de luat o asemenea măsură. Este foarte greu să impui măsuri care nu sunt înțelese. Principala problemă este neîncrederea în vaccin. Și celelalte vaccinuri te protejează de formele grave”, a declarat Valeriu Gheorghiţă pentru Aleph News.

Ce s-a greşit în campania de vaccinare din România?

De asemenea, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a analizat şi ce elemente puteau fi îmbunatăţite în campania de vaccinare din România. 

Citeste si: Certificatul verde va mai fi verificat în magazine, de sărbători? Alexandru Rafila a făcut anunțul

“Poate lucrurile puteau să fie mai bine făcute pe combaterea dezinformării. 50% din populație este în rural unde accesul la informare se face de la TV. Responsabilitatea mass media este foarte mare. Dezinformarea și mișcarea anti-vaccinistă a fost foarte puternică.

Pe infertilitate, în 2-3 ore, au fost mii de distribuiri, impactul era de câteva sute de mii de persoane. În aceeași seară am venit cu un răspuns, dar răul fusese produs. Nu e atât dezinformarea, cât de la cine vine dezinformarea. Lupta în continuare este inegală. Trebuie să prevenim dezinformarea în timp real.

Dezinformarea a crescut ezitarea, teama, frica. Dezinformarea a fost responsabilă de multe decese în România. 90% din persoanele decedate sunt persoane nevaccinate. (…)

94% din oameni spun că nu a fost o problemă cu accesibilitatea la vaccinare. În peste 97% din comunele din România am trimis echipe mobile. Colaborarea autorităților locale a fost mai bună sau mai puțin bună”, a mai spus, duminică, Valeriu Gheorghiţă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Şofer mort într-un accident cu impact devastator în Neamţ. Ce au surprins camerele de supraveghere VIDEO

Moderna a anunțat că pregătește o doză de rapel pentru noua tulpină Omicron. Când va fi disponibilă doza booster în România

Indicele ROBOR își continuă creșterea: vești proaste pentru cei care au credite

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

După apariția tulpinii Omicron, vaccinarea ar urma să devină obligatorie?! Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față despre imunizarea obligatorie în România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies