Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Author: Lavinia Medrea

Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Sursa: PixaBay

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre măsurile care vor fi introduse de Revelion. Acestea vor fi discutate în perioada următoare, după care vor fi transmise publicului larg. Medicul nu recomandă organizarea sau participarea la evenimente cu un număr mare de persoane, unde riscul de a te infecta cu virusul COVID-19 este mult mai mare.

Alexandru Rafila a vorbit duminică, într-o conferinţă de presă, despre restricțiile care vor fi introduse de Revelion. Pentru

persoanele care vor să petreacă noaptea dintre ani pe stradă, este recomandată purtarea măștii de protecţie cu strictețe.

Alexandru Rafila: „O amenii să nu creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli”

„Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii.

Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că fiecare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact” , a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Noi măsuri după apariția tulpinii Omicron! Raed Arafat, anunțul momentului pentru toată România

De asemenea, Alexandru Rafila a menționat că nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de participanți.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

„Nu recomandăm să existe evenimente cu foarte mare număr de persoane, dar dacă acest lucru se va întâmpla şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurat în condiţii de siguranţă.

Oamenii să nu creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute” a menționat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp la domiciliu. Nu putem să comentăm acum alte măsuri care vor fi luate în discuţia în perioada următoare” , a mai adăugat acesta.

Ce se întâmplă cu accesul nevaccinaților în biserici? Introducerea certificatului verde nu a fost încă discutată

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declarat că nu s-a introdus certificatul verde pentru accesul la slujbe religioase. De asemenea, această idee nici măcar nu a primit atenție în şedinţa de duminică, în care s-a hotărât introducerea unor măsuri privind călătoriile.

Revelion 2022: De ce unii românii intră mai târziu în noul an și când e Revelionul 2022 pe stil vechi

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră privind vaccinarea obligatorie în România: „Trebuie să fie voluntară”

„Orice astfel de adoptare sau măsurile care se iau, trebuie luate după discuţii. Nu sunt măsuri pe care le dictează cineva. În mod evident, există o dezbatere care până la urmă duce la un set de măsuri care sunt acceptate de toţi sau de marea majoritate a participanţilor. Vă rog să nu mai luaţi în considerare, de exemplu în timpul acestei reuniuni am primit o întrebare legată de faptul că se discută despre introducerea certificatului verde la slujbele sau la procesiunile religioase”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a declarat că nu s-a vorbit, încă, despre introducerea certificatului verde în biserici.

„Nu numai că nu s-a discutat acest lucru, dar am declarat în mod pubic, nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor care ţin de distanţare, de purtarea corectă a măştii şi a respectării măsurilor de distanţare, acolo unde se poate. Nu cred că este cazul să facem speculaţii despre conţinutul acestor întâlniri care în niciun caz nu sunt conflictuale” a transmis ministrul Sănătății.