"Super-certificatul verde", obligatoriu de azi în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

,
metrou italia

"Super-certificatul verde", obligatoriu de azi în Italia!

[Sursa foto: PixaBay]

Autoritățile au decis să impună noi restricții din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Ce măsuri vor fi luate în Italia?


In articol:

Autoritățile din Italia impun noi restricții pentru cetățeni, pentru a crește rata de vaccinare. Astfel, persoanele care refuză să se vaccineze împotriva virusului vor fi excluse de la unele activități de agrement. Guvernul italian a luat această decizie pentru a-i convinge pe nevaccinați să se imunizeze fără să impună obligativitatea vaccinării.

 certificatul verde

Cetățenii din Italia pot folosi super certificatul verde.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

"Super-certificatul verde", obligatoriu de azi în Italia!

În acest context, cetățenii din Italia pot folosi super certificatul verde  pentru a intra în restaurante, cinematografe și teatre. Este necesar și pentru discoteci și pârtii de schi. Certificatul digital COVID de bază permite doar accesul la locurile de muncă, în săli de sport, în muzee, în hoteluri și în mijloacele de transport în comun, autobuze, metrouri, trenuri regionale și avioane.

„Intrarea în vigoare de luni în Italia a „super-certificatului verde” va fi însoţită de controale sporite, iar documentul va fi cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul, precum şi celor care tranzitează zonele de mare activitate comercială, pentru a frâna contagierile cu noul coronavirus în vederea sărbătorilor de iarnă”, transmite vineri de Ministerul de Interne din Italia, potrivit EFE.

Citeste si: Vaccinarea devine obligatorie în România?! Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit ce urmează să se întâmple

Totodată, autoritățile au anunțat că, cei care refuză să respecte noile măsuri pentru stoparea virusului vor primi amenzi cuprinse între 400 și 1.000 de euro.

De asemenea, sancțiunile vor fi aplicate și în cazul proprietarilor de restaurante, care acceptă clienți fără super certificatul verde. Polițiști și jandarmi vor efectua controale sporite mai ales în timpul sfârșitului de săptămână.

Elevii, chiar și în cazul zonelor de culoare portocalie cu risc de contaminare ridicat, nu sunt obligați să dețină green pass, însă studenții trebuie să aibă varianta clasică a certificatului digital, obținut chiar și cu un test COVID negativ.

Masca de protecție, obligatorie în zonele aglomerate

Mai mult, din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid-19, cetățenii sunt obligați să poarte în continuare masca de protecție în zonele aglomerate, mai ales în marile oraşe, unde deja au început cumpărăturile de Crăciun. La Roma, obligativitatea a intrat în vigoare de sâmbătă. Purtarea măștii de protecție a fost impusă și în alte mari orașe italieni precum Milano, Padova sau Bolonia.

Super-certificatul verde va fi eliberat cetăţenilor vaccinaţi cu schema completă şi celor care s-au vindecat de boală. Acesta va fi necesar pentru accesul în cafenele, restaurante, săli de agrement şi clădiri destinate activităților publice. 

În prezent, rata vaccinării cu schema completă în Italia este de aproximativ 85% şi de 45,66% cu a treia doză sau booster.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Vaccinarea devine obligatorie în România?! Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit ce urmează să se întâmple

Popularitatea preşedintelui SUA, Joe Biden, a atins cel mai scăzut nivel de la începerea mandatului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată! Franța și Portugalia intră în zona roșie, Spania în zona galbenă!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies