Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu la locul de muncă în Italia. Se aplică atât în sectorul public, cât și în cel privat

,
Italia

Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu la locul de muncă într-o mare țară europeană. Se aplică atât în sectorul public, cât și în cel privat

[Sursa foto: PixaBay]

Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu la locul de muncă de astăzi, în Italia. Măsura se aplică atât pentru angajații sectorului privat, cât și pentru angajații sectorului public. Este un mod al cărui scop este încurajarea vaccinării.


In articol:

Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu la locul de muncă de astăzi, în Italia. Măsura se aplică atât pentru angajații sectorului privat, cât și pentru angajații sectorului public.

Este un mod al cărui scop este încurajarea vaccinării.

Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu la locul de muncă în Italia. Se aplică atât în sectorul public, cât și în cel privat

Italia, una dintre cele mai afectate țări în vremea pandemiei, a vaccinat peste 80% dintre persoanele cu vârste de peste 12 ani cu schema completă şi 85% cel puţin cu prima doză.

Italia

Peste 80% din persoanele de peste 12 ani sunt vaccinate în Italia

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru a încuraja vaccinarea, executivul Mario Draghi a anunţat, acum o lună, introducerea obligativităţii certificatului sanitar începând cu 15 octombrie, pentru toți angajații. Angajaţii care nu respectă regulile le va fi suspendat salariul şi vor risca o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără certificatul verde. 

Citeste si: Bucureşti şi Ilfov, în carantină?! Rata de infectare se apropie de 16 la mia de locuitori

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a revoltat oamenii sâmbătă, la Roma, unde mii de oameni au distrus sediul CGIL şi au agresat personalul unui spital.

Foarte mulți angajați nu sunt vaccinați. Care este numărul acestora

Potrivit unei estimări, aproximativ 250.000 din cei 3,2 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi anti-COVID-19, iar în sectorul privat circa 2,2 milioane de oameni din totalul celor 14,6 nu sunt vaccinați.

Citeste si: Florin Cîțu, premierul interimar, anunță noi restricții! Accesul în magazine s-ar putea face doar pe baza certificatului verde

„Nu vom fi în măsură să asigurăm pentru toţi nevaccinaţii un test la fiecare 48 de ore.

Întreprinzătorii cu care vorbesc sunt foarte preocupaţi”, a declarat Luca Zaia, președintele regiunii Veneto.

Maurizio Stirpe, un vice-preşedinte al Confindustria, spune că „nu trebuie să le fie plătite testele celor care refuză vaccinarea, persoanele trebuie să fie puse în faţa responsabilităţilor lor”.

Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, şi Partidul Democrat (de centru-stânga) susţin obligativitatea vaccinării anti-COVID-19.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Carantină în București? Institutul Național de Sănătate Publică cere carantinarea zonală în Capitală. Când se va întâmpla

Marea Britanie începe testele pentru săptămâna de muncă de patru zile

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lista completă de documente pentru ieșirea din carantină. Iată ce trebuie să trimiți la DSP

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies