Lista completă de documente pentru ieșirea din carantină. Iată ce trebuie să trimiți la DSP

Author: Bianca Irimia
Actualizat: 04 aug 2022, 08:10

Ce documente sunt necesare pentru iesirea din carantina

Sursa: Unsplash

Noile restrictii din Romania, atrag dupa sine o serie de reguli pe care toti romanii trebuie sa le cunoasca. Care e lista completă de documente ce trebuie trimise la DSP pentru ieșirea din carantină.

Țara se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare

de îmbolnăviri cu virusul Covid 19, iar spitalele se descurcă din ce în ce mai greu cu tratarea pacienților, acestea fiind toate aproape de colaps.

Ce trebuie sa faci in a 8-a zi de carantina la domiciliu

Cu toate acestea, indivizii infectați cu noul virus se pot carantina și la domiciliul propriu. În caz că treceți prin boală, puteți să vă testați în a 8

a zi de carantină pentru a vedea daca sunteți în continuare infectat cu virusul. Puteți părăsi domiciliul pentru a efectua un test doar în urma îndepliniri unor condiții.

Acest lucru se aplică și persoanelor care care sosesc din zone în care risc epidemiologic ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise de către autorități la nivel natioal și internațional. De asemenea, se aplica și pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoanele infectate

cu virusul Covid 19.

Citeste si: Președintele Societății Române de Epidemiologie solicită carantină pentru bucureșteni! Situația este critică

Lista completă de documente pentru ieșirea din carantină

In vederea obținerii unei decizii de suspendare temporare a măsuriide carantinare pentru efectuarea unui test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, este necesar să transmiteți pe această adresă de email, următoarele date suplimentare si

documente:

- adeverinta obtinuta la punctul de trecere al frontierei/decizia de

carantinare;

- copie CI/pasaport;

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

- mijloc de transport utilizat pentru deplasare (model auto si nr de

inmatriculare);

- data si interval orar al deplasarii;

- dovada progamarii pentru realizarea testului RT-PCR.

Citeste si: Este posibil să avem din nou carantină totală în România? Ce spune Alexandru Rafilă: „Vor trebui să fie luate măsuri care să oprească această transmitere”

Yildiz din serialul Prețul fericirii a fost cerută în căsătorie! Iată cine este alesul inimii sale și când va avea loc nunta! Celebra actriță Eda Ece este în culmea fericirii!

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 16.743 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. De asemenea, autoritățile au raportat 442 de decese. A crescut și numărul pacienților internați la terapie intensivă, unde sunt 1.667 de persoane infectate cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore au murit 382 de persoane. Din totalul de 390 de oameni care au murit, 351 erau nevaccinați anti-COVID, iar 39 erau vaccinați.

Până pe 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.382.531 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19)