Florin Cîțu, premierul interimar, anunță noi restricții! Accesul în magazine s-ar putea face doar pe baza certificatului verde

,
Florin Cîțu, premierul interimar,  anunță noi restricții

Noi restrictii pentru romani

[Sursa foto: Facebook]

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, joi, după ședința de Guvern, ca ia în calcul introducerea certificatului verde în toate activitățile economice.


In articol:

În urma ședinței de Guvern, de joi, 14 octombrie, premierul interimar Florin Cîțu a mai declarat că certificatul verde de vaccinare ar putea fi necesar chiar și în magazine.

Florin Cîțu, premierul interimar al României, anunță noi restricții! Accesul în magazine s-ar putea face cu certificatul verde

Premierul demis a fost întrebat după ședința de Guvern, care a avut loc joi, 14 octombrie, dacă ia în calcul carantinarea Bucureștiului și județului Ilfov pentru două săptămâni. Cîțu a răspuns clar și concis: ”Nu în acest moment. Și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”. 

Florin Cîțu, premierul interimar,  anunță noi restricții

Florin Citu, despre certificatul verde in magazine

[Sursa foto: Facebook]

Totodată, premierul interimar a precizat că ia în calcul alte măsuri pentru a combate răspândirea virusului, iar una dintre acestea ar fi introducerea certificatului de vaccinare în toate activitățile economice.

”Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane.

Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Florin Cîțu, premierul interimar,  anunță noi restricții

Restrictii pentru cei fără certificat

[Sursa foto: PixaBay]

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”,  a precizat Cîțu.

Citeste si: S-a instaurat starea de urgență într-o mare țară europeană! Vaccinarea a devenit obligatorie

Accesul oamenilor în magazine va fi restricționat?

Florin Cîțu a fost întrebat dacă prin luarea acestei decizii de introducere a cerificatului verde în magazine accesul oamenilor va fi restricționat, acesta a spus că: ”Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat(...) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”.

Florin Cîțu, premierul interimar,  anunță noi restricții

Certificatul verde obligatoriu

[Sursa foto: PixaBay]

Premierul interimar, Florin Cîțu, a mai precizat că aceste modificări pot fi făcute doar în Parlament, pentru că Guvernul este demis, iar puterea lui este limitată.

Guvernul nu are dreptul, în aceste momente, să impună noi măsuri.

Citeste si: Lista completă de documente pentru ieșirea din carantină. Iată ce trebuie să trimiți la DSP

 

Citește-ne pe
Citește și:

Lista completă de documente pentru ieșirea din carantină. Iată ce trebuie să trimiți la DSP

STUDIU Oamenii pot provoca mutații animalelor sălbatice: Braconajul pentru fildeş a dus la apariția elefanţilor fără colţi

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Președintele Societății Române de Epidemiologie solicită carantină pentru bucureșteni! Situația este critică

Adio, sărbători de iarnă! Prima țară din Europa care renunță la obiceiuri din cauza pandemiei de COVID

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies