Revoltător! Alexandru Rafila recunoaște că pacienții sunt puși în pericol de bacteriile din spitalele românești

,
alexandru-rafila-spitale-bacterii-infecții

Alexandru Rafila recunoaște că pacienții sunt puși în pericol de bacteriie din spitale

[Sursa foto: INQUAM Photos/Bogdan Danescu via digi24.ro]

Alexandru Rafila a recunoscut că spitalele din România sunt adevărate focare de infecție. Pacienții internați pleacă infectați din spitale, de cele mai multe ori mai bolnavi decât au venit. Ministrul Sănătății a declarat că s-ar interna într-un spital care raportează infecții în proporție de 5%.


In articol:

Alexandru Rafila a recunoscut că spitalele din România sunt pline de bacterii care pun în pericol viața pacienților. După mulți ani de discuții și de revolte în legătură cu infectările căpătate în spitale, ministrul Sănătății a dat cărțile pe față.

Alexandru Rafila recunoaște că pacienții se infectează în mod alarmant în spitale

„Este o realitate. Sunt elemente obiective. Studiul de prevalenţă de moment arăta 2 la sută şi corecţia 6 la sută. Deci e clar că discutăm de mult mai multe infecţii şi numărul total al infecţiilor din România, raportat la numărul de spitalizări, probabil că e undeva în jur de 200.000 la un număr de internări de 4 milioane, pentru că noi avem cam 4 milioane de internări pe an, înainte de pandemie, la o proporţie de 5 la sută, înseamnă circa 200.000 de cazuri.

Peste noapte nu se pot schimba lucrurile. Un astfel de laborator ca cel de Microbiologie de la Institutul Matei Balş este necesar în toate spitalele din România. Un laborator sau un compartiment de microbiologie. El lipseşte de multe ori. El trebuie să fie funcţional 24 de ore din 24”, a spus Alexandru Rafila, conform digi24.ro.

Citeste si: Se redeschid centrele de vaccinare din România. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii

alexandru-rafila-spitale-bacterii-infecții

Alexandru Rafila recunoaște că pacienții sunt puși în pericol de bacteriie din spitale

[Sursa foto: digi24.ro]

Alexandru Rafila susține că bacteriile câștigă teritoriu în fața oamenilor din spitale

Ministrul Sănătății a declarat că s-ar interna în spitalele din România, dar într-un spital care raportează 5% infecții.

Trebuie să educăm personalul medical, pe de-o parte, dar şi mass-media şi cetăţenii, să înţeleagă că o infecţie nosocomială este un lucru care poate să apară, e vorba de bacterii, până la urmă, care trăiesc şi ele în acelaşi habitat ca şi noi şi sunt mai abile decât noi pentru că au experienţă mult mai mare decât omul în a supravieţui.

Supravieţuiesc de mai mult de un miliard de ani şi e clar că mecanismele lor de supravieţuire trebuie combătute prin metode care să prevină infecţiile. Dar nu putem să le combatem pe toate.

Citeste si: Cercetătorii americani susțin că un vaccin sub formă de spray nazal poate opri răspândirea Covid

Dacă facem campanii de presă, de incriminare a infecţiilor asociate asistenţei medicale, pentru că ăsta este termenul, oamenii, în mod instinctiv, se vor feri să le raporteze. Eu aş avea mai mare încredere şi m-aş interna într-un spital care raportează 5 la sută infecţii asociate asistenţei medicale, decât într-un spital care raportează 0,2 la sută. Pentru că 0,2 este adevărat, 5 la sută este apropiat sau este chiar realitatea”, a mai declarat Alexandru Rafila, relatează romaniatv.net.

Cu toate acestea, Rafila a menționat faptul că nu toate bacteriile din spirale sunt mortale, ci multe sunt „banale”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunț îngrijorător privind pandemia! E posibil un al 7-lea val de COVID! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat!

SUA se arată îngrijorate de ultimele decizii luate de armata din Israel

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

COVID-19. Câte decese de la infecția cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în România în valul 6

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies