Se redeschid centrele de vaccinare din România. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii

Author: Diana Tilă

Alexandru Rafila a anunţat că vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare, ca o măsură de pregătire a campaniei de imunizare din toamnă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, 4 august, că din toamnă, în cazul în care va exista interes, se vor putea deschide centre de vaccinare anti-COVID-19 și în unități medicale.

Citeste si: Când ar putea ajunge noul vaccin împotriva COVID-19 în România. Câte doze urmează să primească țara noastră

Se redeschid centrele de vaccinare din România. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii

De asemenea, Alexandru Rafila a transmis că noile vaccinuri COVID-19 vor ajunge în România în perioada următoare. Astfel, este posibil ca din toamnă să se deschidă centre de vaccinare și în unități medicale, dacă există interes din partea românilor.

În plus, ministrul a mărturisit că se vor promova acte normative, deoarece dorește ca toate unitățile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare și să nu se limiteze accesul oamenilor la vaccinare.

Citeste si: Rafila este îngrijorat de următorul sezon gripal: "Poate produce forme grave și chiar decese" Ministrul a anunțat ce se întâmplă cu certificatul verde

„Sunt convins că în această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă și va exista interes pentru vaccinare, acest inconvenient va fi depășit, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare și în alte instituții medicale cu excepția medicilor de familie.

O să promovăm acte normative în acest sens încât toate unitățile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare și împotriva COVID ca să nu existe știu eu limitarea accesului oamenilor la vaccinare să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu. (…) Suntem medici, avem pacienți pe listă și măcar pacienții de pe listă ar trebuie să îi vaccinăm dacă ei doresc.
Așa cred eu. (…) Ca să putem să controlăm această campanie de vaccinare, nu în sensul controlului, ci în sensul oferirii accesului la vaccinare pentru pacienți vom deschide centre de vaccinare în unități medicale. Dar vă aduc aminte că și cabinetul medicului de familie este totuși o unitate medicală”
, a susținut ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Bilanț COVID, 4 august

Autoritățile au anunțat joi, 4 august, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.617 cazuri noi de COVID, la 27.413 teste. Totodată, au fost raportate și 27 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință, iar la ATI sunt internate 283 de persoane.

Citeste si: Cercetătorii americani susțin că un vaccin sub formă de spray nazal poate opri răspândirea Covid

Citeste si: Cercetătorii americani susțin că un vaccin sub formă de spray nazal poate opri răspândirea Covid

România este în pragul unei epidemii de gripă. Alexandru Rafila spune unde va trebui să fie purtată masca de protecție

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.617 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 489 mai puține față de ziua anterioară. 1.624 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 27 de decese (11 bărbați și 16 femei), 1 deces fiind raportat anterior intervalului de referință. Dintre cele 27 de decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies