Rafila este îngrijorat de următorul sezon gripal: "Poate produce forme grave și chiar decese" Ministrul a anunțat ce se întâmplă cu certificatul verde

,

Alexandru Rafila susține că sunt semne că în acest an sezonul gripal va fi „unul mai serios”. Ministrul Sănătății a spus ce se va întâmpla cu vaccinurile antigripale.


In articol:

Alexandru Rafila a făcut un anunț îngrijorător pentru români. Ministrul Sănătății a precizat sezonul gripal din acest an va fi unul mult mai serios și a anunțat de când vor fi disponibile vaccinurile antigripale.

Citeste si: Bilanț coronavirus 3 august 2022: Numărul cazurilor noi se menține mare! Numărul deceselor crește!

Rafila este îngrijorat de următorul sezon gripal

Autoritățile sunt îngrijorate de acest sezon gripal. Astfel, Alexandru Rafila a declarat că românii vor beneficia de vaccinurile antigripale de la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie.

„Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios, având în vedere monitorizarea din emisfera sudică, pentru că în emisfera sudică acum e sezonul rece, și vom avea în premieră, aș spune, la dispoziție vaccinul antigripal încă de la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie încât medicii de familie și populația să aibă timp la dispoziție să se vaccineze într-un interval eficient să nu mai ajungem în situația în care aducem vaccin și îl dăm medicilor de familie în luna ianuarie, când interesul scade și eficacitatea este mai mică ”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Ce reguli sunt pentru călătoriile în Europa! Țările unde nu e nicio restricție

Ministrul Sănătății a ținut să menționeze că în acest an vor fi comandate 1,5 milioane de doze de vaccin, potrivit Capital.ro.

„În 2021 s-au comandat 2,5 milioane de doze și s-au folosit 1,5 milioane. Deci noi comandăm 1,5 milioane de doze, cât s-a folosit în anul anterior ”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Infecția gripală nu este o infecție banală

De asemenea, Rafila a vorbit, marți, 2 august, despre situația epidemiologică în România. Ministrul a precizat că avem un număr destul de ridicat de cazuri de coronavirus, asta nu înseamnă că va fi din nou introdus certificatul verde pe teritoriul țării noastre.

„Nu este exclus ca în cursul acestui an să existe țări din Uniunea Europeană, nu neapărat România, care să solicite acest document la intrarea într-una dintre țările care sunt mai afectate din Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Adrian Marinescu, anunț de ultimă oră despre noile variante COVID-19! România se pregătește pentru valul 6

„Să știți că infecția gripală nu este o infecție banală. Ea este serioasă la anumite categorii de persoane și poate produce forme grave și chiar decese. Este posibil ca în viitor să asistăm la o situație similară și în ceea ce privește infecția cu noul Coronavirus. Vedeți, acum avem un vaccin care nu mai oprește transmiterea bolii, dar așteptăm în toamnă un vaccin adaptat tulpinilor circulante.

Aș vrea ca oamenii din România să aibă șansa, ca și alți cetățeni din Uniunea Europeană, să primească vaccinul adaptat în luna octombrie-noiembrie și să-l poată face, bineînțeles, cei care doresc acest lucru ”, a mai declarat Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

O mamă a încercat să își arunce copilul în fața mașinilor. Femeia susține că fiica ei era posedată și a legat-o de mâini cu geanta

Video - Europarlamentarul PSD Victor Negrescu acuză guvernele europene de centru-dreapta că sunt ostile României în dosarul Schengen

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Anunț important pentru românii de la bloc! Ce obligație au de îndeplinit până la sfârșitul anului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies