Cercetătorii americani susțin că un vaccin sub formă de spray nazal poate opri răspândirea Covid

,
vaccin covid

Vaccin sub formă de spray nazal

[Sursa foto: istockphoto.com]

Cercetătorii americani sunt de părere că un vaccin sub formă de spray nazal ar putea fi cheia pentru oprirea răspândirii Covid.


In articol:

Potrivit cercetătorilor americani, studiile incipiente arată că administrarea unui vaccin ARNm cu o doză booster intranazal oferă o protecție mai mare împotriva infectării cu coronavirus. 

Vaccin covid

Vaccin sub formă de spray nazal

[Sursa foto: istockphoto.com]

Citeste si: Rafila este îngrijorat de următorul sezon gripal: "Poate produce forme grave și chiar decese" Ministrul a anunțat ce se întâmplă cu certificatul verde

Cercetătorii cred că au găsit cheia pentru a opri răspândirea Covid

Vaccinul ARNm, care a fost utilizat până acum oferă o imunitate în sânge, împotriva virusului, prevenind astfel formele severe, însă nu previne infectarea, care se produce prin intermediul căilor respiratorii. În acest context, cercetătorii au ajuns la concluzia că utilizarea unui vaccin nazal ar putea contribui la stoparea infectării, prin crearea de anticorpi la nivelul căilor respiratorii.

“Varianta Omicron a scăpat aproape complet de neutralizarea de către anticorpii mucoși, la indivizii care au primit vaccinuri ARNm la indivizi infectați anterior. Credem că răspunsurile robuste ale anticorpilor din tractul respirator ar neutraliza virusul imediat după intrarea virală, atunci când individul contractă virusul, prevenind apariția infecției virale și transmiterea ulterioară a infecției către alții”,  a declarat Jie Sun, profesor de medicină la Universitatea din Virginia și unul dintre autorii studiului. 

Citeste si: Bilanț coronavirus 3 august 2022: Numărul cazurilor noi se menține mare! Numărul deceselor crește!

Potrivit biziday.ro, testele au fost efectuate pe șoareci de laborator cărora li s-a administrat un vaccin ARNm, care deși oferea o imunitate puternică în sânge, la nivelul mucoasei aceasta era foarte slabă. Însă, când li s-a administrat rapelul nazal, șoarecii au dezvoltat și la nivelul căilor respiratorii, o imunitatea puternică împotriva tuturor variantelor de coronavirus testate.

În acest moment, vaccinul nazal se află în perioada de testare și ar mai putea dura câțiva ani până când va putea fi administrat, au avertizat cercetătorii americani.

„Deoarece majoritatea populației a primit deja vaccinul ARNm sau a contractat Covid, tot ce este nevoie acum este ă oferim un rapel cu un spray nazal pentru a atrage cu adevărat această imunitate totală. Cu această combinație de vaccinuri este ca și cum am avea un bodyguard la ușă care oprește imediat orice tip rău să intre în clădire”, a spus Sun.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunțul momentului despre pensiile românilor! Marius Budăi a spus data exactă de la care majorările vor fi aplicate

Vladimir Putin le-a luat urma. Rușii care vor să fugă în Georgia primesc citații la graniță, fiind convocaţi în cadrul mobilizării

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

O tânără de 18 ani, împușcată în cap dintr-o mașină, în Târgu Mureș. Agresorul nu a fost încă prins

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies