Se închid sau nu școlile din România? Alexandru Rafila, anunț important pentru milioane de elevi

,

Alexandru Rafila a anunțat ce se întâmplă cu școlile din septembrie. Iată declarația ministrului.


In articol:

În ultima perioadă, cazurile noi de infectări cu Covid-19 au explodat. Astfel, autoritățile au transmis ce măsuri trebuie respectate, pentru a evita impunerea restricțiilor. Recent, Alexandru Rafila a explicat și ce se va întâmpla cu școlile din luna septembrie. Ministrul

Sănătății a spus dacă se închid sau nu.

Citeste si: Bilanț coronavirus 5 august 2022: Autoritățile anunță cazurile noi și decesele

Se închid sau nu școlile din România? Alexandru Rafila, anunț important pentru milioane de elevi

Așadar, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că în România nu se  vor mai impune restricții din cauza COVID-19, dar vor exista recomandări de protecție

Alexandru Rafila a transmis că principala măsură este masca de protecție. Ministrul a declarat că este dificil de purtat vara, însă aceasta este soluția. 

Citeste si: Primul deces cauzat de vaccinul COVID a fost confirmat. Serul era fabricat de Johnson & Johnson

„Nu vor fi restricții, dar vor fi aceleași recomandări pe care insistăm și eu sunt bucuros să constat în viața de zi cu zi că sunt multe locuri închise, multe spații închise, chiar și mijloace de transport în comun, am văzut chiar și în piețe mai aglomerate, persoane care poartă masca și o poartă corect.

Asta este soluția, chiar dacă e mai dificil, e vară, e greu de purtat masca, dar cred că dacă insistăm și oamenii înțeleg că este într-adevăr pentru protecția proprie sau a comunității, a colectivității în care trăiesc, cred că va exista o mult mai mare aderență la utilizarea măștii, decât la impunerea utilizării măștii într-un moment în care nervii sunt destul de întinși și în care gradul de acceptabilitate cred că este, a unei măsuri care pare coercitivă, cred că este destul de redus”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Oficialul a precizat că școlile nu vor mai fi închise, dar va fi monitorizat gradul de ocupare a paturilor din spitale, iar un lockdown nu mai este posibil.

„Vor fi deschise școlile și ceea ce monitorizăm îndeaproape este gradul de ocupare a paturilor de spital, care la un anumit procent, noi am propus 75 la sută, poate să ducă la închiderea pentru o perioadă extrem de limitată, până scade acest grad de ocupare. Numărul de infecții nu mai este un indicator”, a declarat Rafila.

Citeste si: Se redeschid centrele de vaccinare din România. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii

De asemenea, despre un posibil lockdown, Rafila a spus că este aproape convins că nici acest lucru nu va mai fi instituit.

„Eu sunt aproape convins că așa ceva nu mai trece nimănui prin cap. Noi suntem într-o criză economică așa de profundă, în care un astfel de lockdown nu ar face decât să ducă la o criză catastrofală și atunci toate măsurile astea or fi fără niciun fel de efect.

Mai bine să fim echilibrați, să facem recomandări ferme, să luăm măsuri medicale, acolo unde e nevoie, și să evităm genul ăsta de abordări care de multe ori mi s-au părut neprofesioniste din punct de vedere al comunicării informației ”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

O mașină condusă de un tânăr de 18 ani a sărit peste un sens giratoriu și a ajuns într-o benzinărie unde a luat foc

Ultima oră - Amenințare cu bombă la mall-ul din Constanța: Centrul comercial a fost evacuat

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Celebrul scriitor Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă la un eveniment cultural din New York

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies