Revine sau nu masca de protecție în școli. Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila în urmă cu puțin timp

,
alexandru-rafila-masca-de-protecție-în-școli

Revine sau nu masca de protecție în școli

[Sursa foto: idevice.ro]

Noul an școlar va începe pe data de 5 septembrie, iar Alexandru Rafila a spus ce se va întâmpla cu masca de protecție în școli. În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a fost de aproximativ 4.000.

Alexandru Rafila a spus ce se va întâmpla cu masca de protecție în școli. În ciuda faptului că restricțiile au fost ridicate încă din această primăvară, din cauza numărului mare de infectări raportat în ultimele săptămâni, părinții și elevii au început să își pună mai multe semne de întrebare.

Masca de protecție în școli rămâne doar o recomandare

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a spus că nici elevii, nici profesorii și nici părinții nu au de ce să se îngrijoreze, deoarece masca de protecție în școli nu va deveni o condiție obligatorie.

Cu toate acestea, ministrul a punctat importanța ei și susține că ar trebui purtată, dar acest lucru rămâne la nivel de recomandare.

Mai mult decât atât, în mijloacele de transport în comun, ar trebui luată în calcul această variantă, iar avizul epidemiologic nu va fi obligatoriu.

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură.

alexandru-rafila-masca-de-protecție-în-școli

Revine sau nu masca de protecție în școli

[Sursa foto: antena3.ro]

Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare.

Cred că asta trebuie să fie filosofia. Masca va fi recomandată, nu va fi impusă”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Citeste si: Vaccinul dezvoltat de Pfizei/BioNTech împotriva subvariantelor Omicron ar putea fi aprobat peste câteva săptămâni

Vaccinul antigripal va putea fi administrat mai devreme

Alexandru Rafila a anunțat că vaccinul antigripal a fost, deja, contractat și va putea fi administrat mai devreme decât a fost administrat anul trecut.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat faptul că, în anul 2021, din cele 2,5 milioane de doze de vaccin, au fost folosite doar 1,5 milioane.

„El este contractat, în acest an va fi disponibil mult mai repede decât în anul precedent. Anul precedent, din păcate, nu s-au folosit un milion de doze de vaccin, s-au folosit doar 1,5 din cele 2,5 milioane de doze de vaccin.

Citeste si: Avertisment de urgență de la ministrul Sănătății! Românii trebuie să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru a primi rețeta pastilelor cu iod

Anul ăsta începem cu 1,5 şi o să vedem dacă, în funcţie de disponibilitate, în funcţie de dorinţa publicului de informare şi de onestitate – să ştiţi că un lucru foarte important este fii onest, să spui adevărul – pentru că oamenii au nevoie de o ţară în care încrederea în autorităţi şi în sistemul de sănătate să nu fie dinamitată permanent, ci să fie construită”, a mai spus Alexandru Rafila, ieri, 24 august, pentru același post de televiziune.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Se redeschid centrele de vaccinare din România. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii

VIDEO - Atenție, imagini șocante: 16 morţi şi 24 de răniţi într-o explozie la o şcoală din Afganistan

Se redeschid centrele de vaccinare din România. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii

Rafila este îngrijorat de următorul sezon gripal: "Poate produce forme grave și chiar decese" Ministrul a anunțat ce se întâmplă cu certificatul verde

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies