Un nou virus a fost descoperit în China. Acesta face parte din familia altor două virusuri mortale

,
virus-china-animale

Un nou virus a fost descoperit în China și, la fel ca în cazul COVID-19, este de origine animală. Acesta poate afecta organele interne și peste 30 de persoane au fost testate pozitiv. În prezent, nu există tratament pentru combaterea sa.

Un nou virus a fost descoperit în China. Peste 30 de persoane au fost testate pozitiv, iar boala poate afecta organele interne, precum rinichii și ficatul.

Un nou virus a fost descoperit în China

Noul virus face parte din familia a două virusuri mortale: Hendra și Nipah. Conform Bloomberg, noul virus se numește Langya și s-a transmis, cel mai probabil, de la animale la oameni.

Pentru prima dată, acest virus a fost detectat în anul 2018, în zonele de nord-est din Henan și din Shandong. Cu toate acestea, în mod oficial, noul virus a fost confirmat de oamenii de știință în urmă cu o săptămână.

„O constatare ce sugerează că animalul chițcan ar putea fi un rezervor natural [al virusului]”, au spus oamenii de știință, după ce peste 25% dintre pacienții testați au fost confirmați pozitiv.

Mai mult decât atât, dintre animalele testate, 2% dintre capre și 5% dintre câini au fost și ei găsiți pozitivi.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț oficial despre purtarea măștii de protecție în școli. Cum se vor desfășura cursurile în anul școlar 2022-2023

virus-china-animale

Simptomele specifice infectării cu virusul Langya sunt: oboseala, febra, durerile musculare, pierderea poftei de mâncare și tusea. De asemenea, persoanele care au fost infectate s-au confruntat și cu anomalii ale celulelor sanguine.

Experții în boli infecțioase au declarat că bolile se transmit foarte ușor de la animale la oameni din cauza faptului că natura este distrusă și din cauza faptului că planeta se confruntă cu încălzirea globală.

Pandemia de Coronavirus ar fi luat naștere într-o piață din Wuhan

Potrivit rezultatelor a două studii, pandemia de Coronavirus ar fi apărut într-o piață din Wuhan, orașul din China care a și devenit primul focar de infecție.

Potrivit revistei Science, în luna decembrie a anului 2019, au fost detectate primele cazuri în piața din Wuhan.

În anul 2021, Michael Worobey, un virusolog de la Universitatea din Arizona, cerut să se ia în considerare și posibilitatea ca virusul să fi apărut, de fapt, ca urmare a unei scurgeri dintr-unul din laboratoarele din Wuhan.

Cu toate acestea, datele care au fost furnizate la acea vreme, spune Michael Worobery în cadrul unei conferințe de presă, „m-au făcut să evoluez până în punctul în care acum cred că pur şi simplu nu este plauzibil ca virusul să fi fost introdus în alt mod decât prin comerţul cu animale în piaţa din Wuhan”.

Citeste si: Monica Pop, un nou semnal de alarmă despre Covid: "Este singurul virus pe care îl știu eu și face asta în corp"

„Am infirmat teoria scurgerilor de laborator? Nu. Putem face asta vreodată? Nu. Dar cred că este important să înţelegem că există scenarii posibile şi scenarii probabile. Şi că posibil nu înseamnă la fel de probabil”, a spus și Kristian Anderse, co-autor al celor două studii și membru al Institutului de Cercetare Scripps, conform AFP, citează Agerpres.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Revin restricțiile în România?! Alexandru Rafila a spus ce se întâmplă cu masca de protecție

Anunț crucial făcut de NATO: 'Aliații livrează Ucrainei sisteme antiaeriene. Rusia nu trebuie subestimată'

Revin restricțiile în România?! Alexandru Rafila a spus ce se întâmplă cu masca de protecție

Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa. Iată în ce țară a fost raportat. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies