Revin restricțiile în România?! Alexandru Rafila a spus ce se întâmplă cu masca de protecție

Author: Diana Tilă

Alexandru Rafila a vorbit despre măsurile de protecție împotriva Covid-1! Iată ce a declarat medicul!

Alexandru Rafila a dezvăluit dacă revin sau nu restricțiile în România.

Ministrul Sănătății a vorbit despre situația epidemiologică din România și a precizat ce se va întâmpla din septembrie.

Citeste si: Când va deveni obligatorie masca de protecție în România. Anunț de ultimă oră de la Alexandru Rafila

Revin restricțiile în România?! Alexandru Rafila a spus ce se întâmplă cu masca de protecție

În ultima perioadă, cazurile noi de coronavirus au explodat în România. Ministrul Sănătății a declarat luni, 1 august, că începând din septembrie, masca de protecție va deveni necesară în mijloacele de transport, având în vedere că vor începe școlile, însă spune că această măsură nu va deveni obligatorie.

Mai mult, ministru Alexandru Rafila a spus că masca nu poate fi obligatorie, deoarece România nu se mai află în perioada stării de alertă, iar o astfel de impunere trece de competența Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre noile variante de vaccin anti-coronavirus.  Acestea acoperă patru dintre noile tulpini ale virusului.

Citeste si: Cel mai înalt nivel de alertă la nivel mondial! OMS declară focarul de variola maimuței o urgență globală de sănătate publică

„Sunt două vaccinuri – pe varianta BA1, dar are și efecte pe Ba4 și%, iar al doilea este doar pe BA4 și BA5. Fiecare stat face opțiune pentru unul sau ambele variante. Comisia Europeană lucrează la o centralizare a nevoilor”, a spus ministrul Sănătății la Europa FM.

Ministrul Sănătății a mai fost întrebat dacă România va înregistra un număr mai mare de cazuri începând din septembrie, însă acesta a precizat că la jumătatea lunii august vom intra în etapa de stabilizare a numărului de cazuri.

„Depinde foarte mult dacă în septembrie, când începe școala, folosim masca în mijloacele de transport în comun. Cred că acesta este elementul esențial pentru ținerea sub control a pandemiei”, a declarat ministrul Muncii, Alexandru Rafila.

Bilanț COVID-19 din 1 august 2022, în România.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.202 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 1.123

mai multe față de ziua anterioară.

Turcia a implementat o taxă turistică pentru vizitatori. Începând cu 1 ianuarie 2023, turiștii vor plăti mai mult

1.040 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În spitale, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.158 cu 254 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 263 de persoane, la fel ca în ziua anterioară. Din cei 263 pacienți internați la ATI, 229 sunt nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 12 decese (8 bărbați și 4 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 12 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, două la categoria de vârstă 60-69 de ani, trei la categoria de vârstă 70-79 de ani și șase la categoria de vârstă peste 80 de ani.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies