Când va fi disponibil vaccinul anti-COVID adaptat noilor tulpini. Alexandru Rafila a făcut anunțul

Author: Andreea Buinoschi

Când va fi disponibil vaccinul anti-COVID adaptat noilor tulpini

Sursa: Istock

Alexandru Rafila a spus când va fi disponibil vaccinul anti-COVID adaptat noilor tulpini. Deși, pentru o perioadă, am crezut că nu vom mai avea de-a face cu pandemia de COVID, virusul s-a întors și, de data aceasta, a venit la pachet și cu noi tulpini.

Alexandru Rafila a spus când va fi disponibil vaccinul anti-COVID adaptat noilor tulpini, în condițiile în care, în România, numărul cazurilor crește de la o zi la alta.

Mai multe tulpini circulă, în prezent, iar acestea trebuie ținute sub control.

Când va fi disponibil vaccinul anti-COVID adaptat noilor tulpini?

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Botoșani, Alexandru Rafila a declarat că vaccinul ar trebui să fie gata în toamna aceasta.

„Încercăm să îi ajutăm şi pe medicii de familie prin mărirea la 50% a pragului acceptabil de pierderi pentru vaccinul COVID, adică diferit de alte vaccinuri, astfel încât să încurajăm vaccinarea şi să fim pregătiţi mai ales pentru toamnă, când sperăm să fie autorizat vaccinul în varianta adaptată tulpinilor circulante şi sper că vor exista mulţi doritori care să facă acest vaccin adaptat, care poate nu numai să influenţeze cazurile grave la

persoanele vârstnice sau cu comorbidităţi, ci să şi oprească transmiterea. În momentul de faţă, actualul vaccin, din păcate, nu influenţează transmisibilitatea, dar sperăm să avem o variantă nouă a vaccinului în toamnă care să realizeze acest lucru”,
a declarat ministrul Sănătății, citat de Agerpres, relatează digi24.ro.

Citeste si: A fost confirmat primul caz din România de infectare cu ciuperca neagră! Boala afectează creierul

În România vor exista centre de vaccinare în principalele spitale

Alexandru Rafila a mai adăugat faptul că, în țara noastră, vor fi organizate centre de vaccinare în spitalele principale, pentru a ușura procesul de vaccinare pentru persoanele care nu se pot deplasa pe distanțe mari.

„Centrele de vaccinare în varianta pe care o cunoaşteţi dumneavoastră nu, dar vom organiza centre de vaccinare în principalele spitale, în principalele unităţi sanitare din România, inclusiv aici la Botoşani.

Este normal să se întâmple aşa pentru că aţi văzut că sunt persoane care trebuie să se deplaseze la distanţe mari, sunt relativ puţini medici de familie care se implică în programul de vaccinare, cu toate că activitatea de vaccinare este una dintre principalele activităţi preventive ale medicinii de familie”, a mai spus Alexandru Rafila.

Când va fi disponibil vaccinul anti-COVID adaptat noilor tulpini. Alexandru Rafila a făcut anunțul

Mai mult decât atât, Alexandru Rafila a inaugurat, la Botoșani, cea mai nouă Unitate de Primiri Ugențe de la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati”. Unitatea a fost modernizată prin intermediul unui proiect cu co-finanțare europeană a cărui valoare s-a ridicat la aproximativ 13 milioane de lei, adică la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Citeste si: Sindromul post-COVID îi îngrijorează pe medici. Doar persoanele care fumează de zeci de ani mai pățesc asta

Alexandru Rafila i-a rugat pe oameni să respecte regulile de prevenție și să poarte măștile în spațiile aglomerate, deoarece cazurile încep să crească alarmant, iar valul șase trebuie să fie ținut sub control.

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies