Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa. Iată în ce țară a fost raportat. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

,
Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa

Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa

După pandemia de coronavirus, o nouă boală a lovit lumea, peste 18.000 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate până în prezent. A fost confirmat și primul deces în Europa din cauza acestei boli, în Spania.


In articol:

Primul deces de variola maimuței a fost confirmat în Europa, în Spania. Un pacient infectat a murit, în ciuda eforturilor pe care medicii le-au depus.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății.

Primul deces de variola maimuței a fost confirmat în Spania

Un pacient infectat cu variola maimuței a murit în Spania. Acesta este primul deces raportat în Europa și al doilea în afara Africii. Până în acest moment, șase persoane și-au găsit sfârșitul din cauza bolii, potrivit spynews.ro.

Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa

Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Sănătății din Spania a anunțat că peste 4.398 de cazuri au fost confirmați în țară, dintre care 120 au fost internați în spital pentru a primi ajutor de specialitate din partea medicilor, unul a murit, iar restul sunt în evidența autorităților.

Până acum, pe 18.000  de cazuri de variola maimuței au fost confirmate în 78 de țări. În România au fost înregistrate 21 de persoane infectate. Pe data de 23 iulie a fost declarată urgență sanitară globală din cauza acestei boli. 

Citeste si: Organzația Mondială a Sănătății a recomandat limitarea partenerilor sexuali în rândul bărbaților homosexuali și bisexuali, pe fondul creșterii cazurilor de variola maimuței

Cu ce simptome se confruntă persoanele infectate cu variola maimuței

În decursul acestui timp, de când boala a luat amploare, medicii au observat la majoritatea pacienților infectați cu variola maimuței o serie de simptome. Persoanele care a contactat boala au dureri de spate, febră și o erupție cutanată care, în cele mai multe cazuri, dispare de la sine în cursul a patru săptămâni. 

Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa

Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, erupția provocată de variola maimuței se distinge foarte greu de varicelă sau de alte boli comune. Aceasta nu se răspândește la fel de ușor precum virusul COVID-19.

Cum se răspândește variola maimuței 

Variola maimuței se răspândește, cel mai des, prin picăturile respiratorii mari, atunci când există un contact între cele două persoane, prin contact cu fluide corporale sau leziuni cutanate ori chiar prin atingerea hainelor sau a lenjeriei care au fost contaminate. 

Potrivit OMS, variola maimuței nu este mortală în toate cazurile, iar șansele ca o persoană infectată să se stingă din viață variază între 1% și 10%.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră despre vaccinul împotriva variolei maimuței

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

S-au raportat primele decese din cauza variolei maimuței! Cazurile continuă să crească

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce se întâmplă în organismul tău dacă dormi în timpul zilei. Avertismentul unui pneumolog-somnolog: "Risc de diabet zaharat și obezitate"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies