Disperare în rândul oamenilor! Maimuțele sunt ucise în Brazilia, pe fondul creșterii temerilor legate de variola maimuței

,
Maimuțe ucise Brazilia variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat tristețea pentru maimuțele ucise în Brazilia, pe fondul temerilor de contactare a variolei maimuței.


In articol:

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat, marți, regretul pentru uciderea maimuțelor în Brazilia, pe fondul temerilor legate de contactarea virusului variola maimuței.

Oamenii au ucis maimuțe în Brazilia, de teama că s-ar putea infecta cu variola maimuței

Maimuțe ucise Brazilia

Potrivit site-ului brazilian de știri G1, zece maimuțe au fost otrăvite în mai puțin de o săptămână în orașul Sao Jose do Rio Preto, în statul Sao Paulo. Incidente similare au fost raportate și în alte orașe.

„Oamenii trebuie să știe că transmiterea pe care o observăm acum este între oameni”, a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, în timpul unei conferințe de presă la Geneva.

Citeste si: Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa. Iată în ce țară a fost raportat. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

În Brazilia au fost raportate peste 1.700 de cazuri de variola maimuței, potrivit OMS.

La nivel mondial, au fost raportate peste 28.100 de cazuri şi 12 decese cauzate de variola maimuței.

Ministerul Sănătății din Brazilia a confirmat un deces legat de această boală pe data de 29 iulie.

Este vorba despre un bărbat care avea o imunitate scăzută și prezenta comorbidități.

Variola maimuței se transmite doar între oameni. Maimuțele sunt ucise degeaba

Transmiterea virusului poate avea loc de la animale la oameni, dar focarul de variola maimuței este transmisibil doar între oameni, potrivit lui Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS.

„Oamenii cu siguranță nu ar trebui să atace animalele”, a declarat oficialul.

Citeste si: Organzația Mondială a Sănătății a recomandat limitarea partenerilor sexuali în rândul bărbaților homosexuali și bisexuali, pe fondul creșterii cazurilor de variola maimuței

Grupul cel mai afectat de epidemie este reprezentat de bărbații care au interacțiuni sexuale cu alți bărbați. OMS solicită să nu se stigmatizeze persoanele infectate.

„Orice stigmatizare... va crește transmiterea, deoarece dacă oamenilor le este teamă să spună că sunt infectați, nu vor căuta tratament și nu își vor lua măsuri de precauție”, a spus Harris, relatează Spam Chronicles.

Brazilia are un registru lung de atacuri asupra maimuțelor în timpul focarelor de variola maimuței.

Din luna mai, aproape 90 de țări au raportat peste 29.000 de cazuri de variola maimuței. În iulie, OMS a clasificat această epidemie ca fiind o urgență internațională.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Adrian Marinescu, anunț de ultimă oră despre noile variante COVID-19! România se pregătește pentru valul 6

Olaf Scholz, mesaj ferm pentru Putin: 'Nu vom accepta rezultatele acestor simulacre de referendumuri, iar sprijinul nostru pentru Ucraina nu va fi diminuat'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Revin restricțiile în România?! Alexandru Rafila a spus ce se întâmplă cu masca de protecție

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies