Avertisment de urgență de la ministrul Sănătății! Românii trebuie să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru a primi rețeta pastilelor cu iod

,
Rețetă pastile de iod

Avertisment de urgență de la ministrul Sănătății! Românii trebuie să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru a primi rețeta pastilelor cu iod. Riscurile unui incident nuclear

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Sănătății a anunțat, de urgență, că românii trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru a-și lua rețeta pentru pastile de iod, în caz de incident nuclear.

Persoanele de până în 40 de ani vor beneficia de pastilele de iod, persoanele care depășesc această vârstă fiind în categoria de mare risc, în caz de incident nuclear.

Românii trebuie să meargă de urgență să ia rețetă pentru pastilele de iod de la medicul de familie

Alexandru Rafila pastile de iod

Distribuţia pastilelor de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara de unde îşi pot ridica în mod gratuit aceste pastile. Deci este un sistem perfect funcţional, este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să-l punem la punct”, a explicat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citeste si: Pastilele cu iod, distribuite gratuit prin intermediul farmaciilor. Cine le va primi și când ar trebui administrate

Românii cu vârste de peste 40 de ani nu vor primi rețeta pentru pastilele de iodură de potasiu, dat fiind faptul că pastilele sunt considerate periculoase pentru această categorie de vârstă.

Centrala Nucleară de la Zaporojie a fost bombardată intens în ultimele zile

Distribuția pastilelor de iodură de potasiu a început acum câteva săptămâni, dar ministrul Sănătății a luat decizia de a trage un semnal de alarmă. Nu se știe sigur care este motivul. În ultimele zile, bombardamente intense au fost efectuate la Centrala Nucleară de la Zaporojie, localizată în sudul Ucrainei, la câteva sute de kilometri de granița cu România.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă iei pastile cu iod preventiv. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Este foarte periculoasă utilizarea acestei substanțe”

„Probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina e posibil ca cererea să crească, dar, repet, medicii de familie trebuie să elibereze prescripţie acestor pacienţi care au dreptul să primească microcomprimatele de iodură de potasiu”, a mai declarat ministrul Sănătăţii, citat de BiziDay.

După spusele lui Alexandru Rafla, listele cu farmaciile care distribuie pastilele de iodură de potasiu pot fi consultate apăsând  AICI, şi la Direcţiile de Sănătate Publică de pe întreg teritoriul României.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ministerul Sănătății începe distribuirea pastilelor cu iod. Când și cum trebuie administrată iodura de potasiu

Șocant! Bărbat omorât în bătaie, în plină zi, într-o piață din Târgoviște

Ministerul Sănătății începe distribuirea pastilelor cu iod. Când și cum trebuie administrată iodura de potasiu

Pastilele cu iod nu vor mai fi date românilor pentru a fi luate preventiv: „Nu are rost să iei aiurea”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies