Raed Arafat ar putea fi propus pentru postul de premier tehnocrat. Ce a declarat Klaus Iohannis

,
RAED arafat

Raed Arafat ar putea fi propus pentru postul de premier tehnocrat. Ce a declarat Klaus Iohannis

[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat ar putea fi propus pentru postul de premier tehnocrat al României, în condițiile în care țara se confruntă cu o pandemie aflată la valul cu numărul patru și cu o criză politică ce a fost cauzată de demiterea Guvernului Cîțu.  „Nu am avut nicio problemă după căderea guvernului prin moţiune. Eu sunt secretar de stat, relația de muncă a fost una bună. Am reușit să convingem să primim pentru următorii patru ani cele 8.400 de posturi. Nu pot spune că a fost neglijat sistemul. Am avut discuții”, a declarat Raed Arafat, despre colaborarea sa cu Florin Cîțu.


In articol:

Raed Arafat ar putea fi propus pentru postul de premier tehnocrat al României, în condițiile în care țara se confruntă cu o pandemie aflată la valul cu numărul patru și cu o criză politică ce a fost cauzată de demiterea Guvernului Cîțu.

„Nu am avut nicio problemă după căderea guvernului prin moţiune. Eu sunt secretar de stat, relația de muncă a fost una bună. Am reușit să convingem să primim pentru următorii patru ani cele 8.400 de posturi. Nu pot spune că a fost neglijat sistemul. Am avut discuții”, a declarat Raed Arafat, despre colaborarea sa cu Florin Cîțu.

Raed Arafat ar putea fi propus pentru postul de premier tehnocrat. Ce a declarat Klaus Iohannis

Intrebat dacă ar accepta o propunere pentru funcția de premier, din postura de tehnocrat, Raed Arafat a răspuns:  „Cred că glumiți. Rolul meu este clar în sectorul în care mă pricep. Ai nevoie de un premier care să coordoneze toate activitățile guvernului”.

Klaus Iohannis pare să aibă mai multă încredere în Florin Cîţu decât în Raed Arafat.

Klaus Iohannis

„Să lase discursul patetic și să discute concret: ce se poate face pentru România”

[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

„Să fim sinceri: cineva trebuie să guverneze țara, să formeze guvernul. Am considerat că e nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat se stinge un pic, lumea ajunge să-și pună problema ce urmează și să începem discuții așezate, serioase, mature.

Citeste si: Klaus Iohannis a făcut declarații despre situația pandemică și despre criza politică: ”Este o catastrofă”

Când se formează un guvern, persoana desemnată de președinte trebuie să formeze o majoritate.

Problema trebuie să și-o pună acea persoană. Pe mine mă preocupă, e legitimă. USR a fost în guvern, a abandonat guvernarea, a votat cu PSD și AUR pentru căderea guvernului. Aceștia sunt niște pași politici cu mare greutate și nu știu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ți dărâme guvernul.

Citeste si: Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Care este rezultatul votului și ce urmează să se întâmple în România?

Nu am convingerea că după prima rundă se va cristaliza o soluție. S-ar putea să fie nevoie de încă o rundă de consultări. Politica coalițiilor nu se face doar prin niște consultări la Cotroceni, se face între partide. Să lase discursul patetic și să discute concret: ce se poate face pentru România”, a explicat, miercuri, președintele României, Klaus Iohannis. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Iohannis a semnat! E lege acum! Ce se întâmplă în România de astăzi

Un primar PNL a tăiat panglica unei capele mortuare: Va fi pusă la dispoziția tuturor!

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa! 7 persoane au murit! Iohannis: "Statul a eșuat"!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies