Raed Arafat, noi declarații despre intrarea României în lockdown. Iau sau nu autoritățile în calcul această variantă?

,
raed arafat a vorbit despre un nou lockdown in romania

Raed Arafat a precizat dacă este luată în calcul de autorități impunerea unui nou lockdown

[Sursa foto: Facebook, unsplash]

Cum valul 4 al pandemiei de coronavirus face tot mai multe victime, Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea impunerii unui nou lockdown în România. Se va întâmpla sa nu acest lucru?


In articol:

Având în vedere că România a înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu noul coronavirus în ultimele zile, foarte multe persoane s-au întrebat dacă nu cumva se pregătește un nou lockdown în România pentru a gestiona această situație.

Șeful DSU, Raed Arafat, a lămurit lucrurile și a precizat dacă va fi impus sau nu un nou lockdown în România, în luna octombrie 2021.

Raed Arafat, precizări despre posibilitatea impunerii unui nou lockdown în România

În România, valul 4 al pandemiei de coronavirus face tot mai multe victime. S-a ajuns la un număr record de 15,000 de îmbolnăviri într-un interval de 24 ore, numărul deceselor a crescut considerabil și la fel și numărul persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate în secțiile de terapie intensivă (ATI). Pentru că în trecut autoritățile din România au impus lockdown pentru a putea ține pandemia de coronavirus sub control, acum, când situația este din nou una extrem de gravă, s-a pus din nou întrebarea dacă va fi sau nu impus din nou lockdown în România.

Raed Arfat, șeful DSU, foarte implicat în gestionarea pandemiei de coronavirus în România, a precizat că România nu ia în calcul impunerea unui nou lockdown la momentul actual.

Raed Arafat a explicat că măsurile impuse până în prezent sunt eficiente, însă doar cu condiția ca acestea să fie respectate de un număr cât mai mare de persoane. Raed Arafat a adăugat că un nou lockdown ar putea fi evitat dacă oamenii nu ar încălca restricțiile, dând exemplul unor cluburi care și-au continuat activitatea și după ora 2:00, în contextul în care acest lucru este interzis.

„La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situaţia.

Din păcate, am văzut imagini chiar în weekend-ul trecut, la anumite cluburi care ţineau festivităţi cu dansuri, la 2 dimineaţa, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază. Pentru unii amenzile care se dau sunt o mică atenţionare, pentru că ei fac suma foarte rapid, în prima oră dintr-o noapte de acest gen. Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm şi căutăm să le respectăm, măcar câteva luni să trecem de situaţia asta în care suntem.”,
a spus Raed Arafat, șeful DSU, potrivit digi24.ro.

raed arafat a vorbit despre un nou lockdown in romania

Raed Arafat, șeful DSU

[Sursa foto: Facebook]

Ce este, de fapt, un lockdown?

Termenul de lockdown a intrat rapid în limbajul românilor după izbucnirea pandemiei de coronavirus la nivel mondial. Lockdown se traduce prin impunerea unei carantine generale, izolarea la domiciliu și stoparea tuturor acelor activități care presupun un grad ridicat de interacțiune și care ar putea favoriza răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Amintim că România s-a aflat în lockdown, fiind declarată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. 

În prezent, autoritățile au menționat că nu este luat în calcul un nou lockdown, ci se încearcă gestionarea situației de criză prin alte metode. 

raed arafat a vorbit despre un nou lockdown in romania

România s-a aflat în lockdown la începutul pandemiei de coronavirus

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce este „degetul COVID”? Specialiștii explică în ce condiții apare această iritație, după infectarea cu virusul COVID-19

Când s-ar putea încheia valul 4 al pandemiei de coronavirus în România?

Valul 4 al pandemiei de coronavirus s-a dovedit a fi cel mai agresiv dintre toate, tulpina Delta făcând o mulțime de victime. Întrebat când s-ar putea încheia valul 4 al pandemiei de coronavirus în România, Raed Arafat a precizat că acest lucru s-ar putea întâmpla în iarnă, mai exact în lunile decembrie-ianuarie, atunci când numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 ar putea să mai scadă.

raed arafat a vorbit despre un nou lockdown in romania

Autoritățile au precizat că, în momentul de față, nu va fi impus un nou lockdown în România

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Oficial! Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise. Unde s-a luat această decizie

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pandemia nu este nici pe departe aproape de final. Organizația Mondială a Sănătății a făcut declarații despre situația în care ne aflăm

Vești proaste pentru Hagi: Ianis a fost operat și nu mai joacă în acest sezon. Antrenor: 'Absenţa lui este o lovitură mare'

Stirea zilei!  Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat acum 

Klaus Iohannis a făcut declarații despre situația pandemică și despre criza politică: ”Este o catastrofă”

Rata de infectare cu COVID-19 este aproape de 11 la mie în Capitală! Bucureștiul a atins valoarea de 10,93 la mia de locuitori

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies