RESTRICȚII PENTRU NEVACCINAȚI. Ce se întâmplă cu restaurantele dacă rata de infectare trece de 6 la mie? Florin Cîțu a făcut anunțul

,
florin citu a anunat restrictii pentru nevaccinati in restaurante

Florin Cîțu a anunțat introducerea restricțiilor doar pentru nevaccinați în ceea ce privește accesul în restaurante 

[Sursa foto: canva.com]

Premierul României, Florin Cîțu, anunță noi restricții pentru nevaccinați. Află ce se va întâmpla cu restaurantele din România dacă rata de infectare trece de 6 la mie.


In articol:

Premierul României, Florin Cîțu, este de părere că restricțiile aplicate în valul 4 al pandemiei de coronavirus ar trebui să fie doar pentru nevaccinați.

Premierul a făcut anunțul despre accesul în restaurante dacă rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Ce reguli urmează să fie aplicate în România?

Restricții doar pentru nevaccinați. Cum se va face accesul în restaurante în localitățile în care rata de infectare cu COVID-19 e mai mare de 6 la mie?

Premierul Florin Cîțu își dorește impunerea unor restricții doar pentru cei nevaccinați împotriva COVID-19. Dacă până acum regulile erau clare, în cazul incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori accesul în restaurante se făcea pe baza cerificatului verde, iar la o incidență de peste 6 cazuri la mie restaurantele se închideau, acum, premierul României vine cu o nouă propunere. Florin Cîțu a anunțat că i-a cerut șefului DSU, Raed Arafat, ca restaurantele să funcționeze și peste pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, dar doar pentru vaccinați. Practic, dacă regulile vor fi modificate, restricțiile vor fi aplicate doar în cazul nevaccinaților.

florin citu a anunat restrictii pentru nevaccinati in restaurante

Florin Cîțu, premierul României 

[Sursa foto: Facebook]

„Deja am cerut domnului Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea modifica, prin care să permitem activităților economice de acest gen, în special HORECA, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și doar pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență.

Persoanele vaccinate vor putea merge la restaurante dacă cei de acolo sunt vaccinați.

Nu trebuie să îi penalizăm pe cei vaccinați.”, a spus premierul României, Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

Nu este pentru prima oară când sunt anunțate restricții doar pentru nevaccinați. În cazul impunerii carantinei de noapte în zilele de weekend, cei vaccinați vor avea voie să își părăsească locuințele în intervalul 20:00-05:00 dacă au asupra lor certificatul verde. Florin Cîțu este de părere că ar trebui să existe restricții doar pentru acei români care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, indiferent de rata de incidență, astfel încât activitatea economică să nu aibă de suferit, iar românii care s-au vaccinat să nu fie nevoiți să respecte restricții.

Citeste si: Va mai fi sau nu obligatoriu certificatul verde în România? Ministrul Sănătății, dezvăluirea momentului

florin citu a anunat restrictii pentru nevaccinati in restaurante

Florin Cîțu propune ca restaurantele din România să nu se mai închidă, indiferent care este rata de incidență

[Sursa foto: unsplash]

De ce există restricții doar pentru nevaccinați? Valeriu Gheorghiță a oferit răspunsul

Apariția unor diferențe între persoanele vaccinate anit-Covid-19 și cele care au refuzat să facă vaccinul a dat naștere unor noi controverse în spațiul public. Întrebat de ce există restricții doar pentru nevaccinați, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că măsurile se impun din considerente ce țin de contextul epidemiologic.

„Dacă eu vreau să ies astăzi din casă ar însemna că trebuie să am un test făcut şi negativ. Nu toată lumea are un test făcut în ultimele 48 sau 72 de ore ca să iasă din casă. Sigur că din punct de vedere epidemiologic, al riscului de răspândire a bolii, o persoană care este vaccinată cu schema completă şi are cel puțin 10 zile de la a doua doză, la fel ca o persoană care este trecută prin boală, la fel ca o persoană care e testată negativ reprezintă un risc scăzut de infectare. Practic, însă, este foarte greu să aplici această prevedere cu un test negativ pentru că nu toată lumea îşi face test din 3 în 3 zile ca să poată să iasă din casă.”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

florin citu a anunat restrictii pentru nevaccinati in restaurante

Valeriu Gheorghiță, medicul care coordonează campania de vaccinare în România 

[Sursa foto: Facebook]

florin citu a anunat restrictii pentru nevaccinati in restaurante

Dacă incidența trece de 3 cazuri la o mie de locuitori, accesul în restaurant se face pe baza certificatului verde 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum poți obține Certificatul COVID. Durează doar câteva momente

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Bucureștiul intră în carantină! Rata de infectare a trecut de 6 la mie. Magazinele se închid la ora 18:00. Nunțile și botezurile sunt complet interzise

SUA schimbă regulile pentru migranți - O lege emblematică a lui Trump a fost abrogată

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Primul oraș din România care impune carantina totală. Rata de infectare a sărit de 7,5 la mie. Se închid restaurantele și cafenelele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies