Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Care este rezultatul votului și ce urmează să se întâmple în România?

,
guvernul citu a fost demis

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură

[Sursa foto: Facebook]

PSD a depus o moțiune de cenzură prin care a cerut demiterea Guvernului Cîțu, iar în urma acesteia, Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis. Cum au votat parlamentarii?


In articol:

Ziua de 5 octombrie 2021 a fost una decisivă pentru Guvernul Cîțu.

Astăzi a avut loc ședința în care a fost dezbătută moțiunea de cenzură depusă de PSD. În plenul reunit al Parlamentului, votul a început la ora 12:00 și, așa cum era de așteptat, reprezentanții partidelor nu au ezitat să își spună cuvinte grele și să se atace reciproc. Pentru că numărul total de voturi a depășit pragul de 234 de voturi, Guvernul Cîțu a fost demis.

Moțiunea de cenzură a dus la demiterea Guvernului Cîțu. Cum s-a desfășurat votul?

PSD, mai exact 157 de deputați și senatori din partid, au inițiat moțiunea de cenzură intitulată “Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu !”. Prin intemediul acestei moțiuni de cenzură, PSD a propus demiterea Guvernului Cîțu pe care îl consideră responsabil pentru situația în care se află România în momentul de față. 

Alături de PSD, USR și AUR au anunțat că susțin moțiunea de cenzură și că vor vota pentru demiterea Guvernului Cîțu. 

Deși erau necesare doar 234 de voturi pentru demiterea Guvernului Cîțu, în urma numărătorii paralele au fost înregistrate 281 de voturi „pentru”, ceea ce înseamnă că Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis.

Citeste si: Florin Cîțu, avertisment dur pentru români: ”Valul patru este al celor care nu se vaccinează”

guvernul citu a fost demis

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu a fost adoptată cu 281 de voturi pentru 

[Sursa foto: Facebook]

Votul pentru demiterea Guvernului Cîțu a început la ora 14:15, iar la o oră diferență a fost anunțat rezultatul final.

Votul moțiunii de cenzură a fost unul secret, cu bile. Deși au participat la ședință, parlamentarii liberali au decis să nu voteze deloc. Nici parlamentarii UDMR nu au participat la votul pentru demiterea Guvernului Cîțu, această decizie fiind luată la nivel de partid. 

Planul liberalilor după ce Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură

Liberalii au luat în calcul posibilitatea ca Guvernul Cîțu să fie demis în urma moțiunii de cenzură depuse de PSD, iar strategia pentru următoarea perioadă este învestirea unui guvern minoritar care să fie condus tot de Florin Cîțu.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Klaus Iohannis ar putea propune un premier care să fie respins de Parlament, iar cea de-a doua propunere să fie Florin Cîțu.

În timp ce PNL își dorește ca Florin Cîțu să fie în continuare premier, PSD a anunțat că la consultări nu va prezenta o propunere de premier. PSD își dorește alegeri anticipate.  

USR a fost de acord cu moțiunea de cenzură depusă de PSD și a votat „pentru”. Mai mult decât atât, vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat înainte ca votul să înceapă că această moțiune de cenzură este ceva de care România are nevoie și a precizat că USR îl va propune ca premier pe Dacian Cioloș.

guvernul citu a fost demis

Premierul Florin Cîțu, discurs înainte de votul moțiunii de cenzură

[Sursa foto: Facebook]

Statuia cu Superman, în fața plenului în ziua moțiunii de cenzură

În ziua în care a fost votată moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu, în Parlament, PSD a adus o statuie cu Superman, dar în care personajul apare cu capul în jos. Prin intermediul acestei statui, PSD a ironizat montajul postat recent de Florin Cîţu în mediul online.

Pe lângă momentele care au stârnit amuzamentul celor prezenți, parlamentarii au decis să țină un moment de reculegere în memoria victimelor pandemiei de coronavirus. 

Citeste si: Ce spune Florin Cîțu despre introducerea stării de urgență în România? "Pare bizar pentru șase milioane de persoane vaccinate"

guvernul citu a fost demis

Statuia adusă de PSD în Parlament 

[Sursa foto: Facebook]

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cu cât va crește salariul minim de la 1 ianuarie. Florin Cîțu a făcut anunțul

Marea Britanie SARE DIN CRIZĂ în CRIZĂ: după ce lipsa carburantului a dus la COZI IMENSE, britanicii ar putea sta pe sec de Crăciun

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Vești bune pentru români! Se majorează salariul minim pe economie cu 10% de la 1 ianuarie 2022

Florin Cîțu a făcut anunțul momentului pentru români. Cresc salariile, pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies