Preț carburanți 30 ianuarie 2023: La cât a ajuns luni litrul de benzină sau de motorină

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 30 ian 2023, 08:44

Cu cât se vinde azi un litru de benzină sau de motorină

Sursa: freepik.com

Preț carburanți 30 ianuarie 2023. Află care sunt stațiile peco unde găsești luni cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preț benzină- motorină luni,

30 ianuarie 2023. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești luni cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL

din România! 

Citește și: Codul Rutier 2023: Lista afecțiunilor care te lasă fără permis. Dacă suferi de aceste boli vei fi declarat inapt la examenul medical!

Preț benzină și motorină luni, 30 ianuarie 2023 

Preț benzină- motorină luni, 30 ianuarie 2023. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro,

iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi.

Prețul carburanților a crescut de la 1 ianuarie 2023, de când Guvernul a eliminat compensarea cu 50 de bani a prețului la benzină și motorină. De la începutul anului, prețul la benzină a crescut cu 7.5%,

iar cel la motorină a înregistrat o creștere cu 6.4%. 

De aceea, Guvernul să reintroducă măsura de compensare a preţului cu 50 de bani, măsură care a fost în vigoare până la 1 ianuarie 2023. Dacă preţul carburanţilor va ajunge la 9 lei, măsura ar urma să fie reactivată, pentru o perioadă de timp, de 3 luni, au precizat surse citate de  News.ro  . 

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină luni, 30 ianuarie 2023

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.40 lei și se găsește la acest preț la stația Socar din Alesd, județul Bihor.

În ceea ce privește preț motorină luni, 30 ianarie 2023 cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.55 de lei și o găsiți la acest preț tot la stația Socar din localitatea Alesd. 

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.98 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 6 al Capitalei. 

Preț benzină și motorină luni, 30 ianuarie 2023- București 

Cel mai mic preț benzină: 6.50 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.67 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.98 lei 

Citește și: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 30 ianuarie 2023 este de 6.50 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Petrom din Sectorul 5.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 7.67 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5 și la stațiile Lukoil din Sectorul 4 și 6. 

Cel mai bun preț pentru GPL din București este luni de 3.98 lei și se vinde la acest preț la stația petrom din Sectorul 6. 

Citește și: Multe modele electrice și hibride: Aceste mașini noi vor veni în 2023!

Preț benzină și motorină luni, 30 ianuarie 2023- Cluj-Napoca 

Cel mai mic preț benzină: 6.54

Cel mai mic preț motorină: 7.70

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 30 ianuarie 2023- Timișoara 

Cel mai mic preț benzină: 6.52

Cel mai mic preț motorină: 7.70

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 30 ianuarie 2023- Iași 

Cel mai mic preț benzină: 6.54

Cel mai mic preț motorină: 7.70

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 30 ianuarie 2023- Constanța 

Cel mai mic preț benzină: 6.54

Cel mai mic preț motorină: 7.67

Cel mai pic preț GPL: 4.01

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină luni, 30 ianuarie 2023 consultați peco-online.ro 

Preț carburanți 17 ianuarie 2023. Cât a ajuns să coste marți un litru de benzină sau de motorină

Hotărârea Guvernului de a elimina subvenția la carburanți a fost o greșeală 

Hotărârea Guvernului de a elimina subvenția de 50 de bani la carburanți de la 1 ianuarie 2023 a fost o greșeală, consideră analistul economic, Mircea Coșea. Potrivit acestuia, piața petrolului va fi extrem de instabilă în următoarele luni. 

„   Cred că hotărârea Guvernului de a elimina acea bonificaţie, acel bonus de 50 de bani a fost o greşeală pentru că probabil analiştii Guvernului s-au gândit că intrăm într-o epocă în care petrolul va scădea ca preţ şi nu mai e nevoie să mai protejăm pe consumatorii interni. E o greşeală. Trebuie să menţină pentru că luni de zile de acum înainte poate chiar până la mijlocul acestui an piaţa petrolului va fi extrem de instabilă, în aceste condiţii ar fi trebuit să meargă în continuare, dacă nu neapărat cu protecţia noastră a celor dacă avem câte o maşină şi umblăm de ici, colo, ci pentru efectele costului carburantului asupra întregului lanţ practic. 

Carburantul există peste tot în costurile de producţie, în costurile de desfacere, în costurile serviciilor, deci vom avea un puseu de inflaţie asta e sigur. Suntem la sfârşitul lunii ianuarie, peste aproximativ două săptămâni, începe campania agricolă. Are nevoie de mult carburant. Agricultura României intră într-o perioadă nu foarte favorabilă. Suntem într-o perioadă lungă de secetă pedologică, lucrările cer mult combustibil. Oricum am privi lucrurile costul carburantului este un element central în tot mecanismul economic până la urmă”, a declarat Mircea Coşea, citat de   News.ro.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”