Preț benzină și motorină joi, 23 iunie 2022: Cu cât se vinde azi litrul de carburant

,
Benzinărie

Cât costă litrul de carburant joi, 23 iunie 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Iată cât costă litrul de benzină și cel de motorină joi, 23 iunie 2022. Ieri nu s-au înregistrat creșteri la carburanți.


In articol:

În dimineața zilei de joi prețurile nu crescuseră la carburanți. De 3 zile prețul litrului de benzină și cel al litrului de motorină au rămas aceleași.

Litrul de benzină standard se vindea joi în Capitală cu prețuri cuprinse între 8.56 lei și 8.72 lei, potrivit peco-online.ro

Litrul de benzină superioară se comercializa cu prețuri cuprinse între 8.75 lei și 9.37 lei, mai ieftin la benzinăriile Lukoil și mai scump la cele MOL.

Motorina standard costa între 9.16 și 9.31 lei litrul. Cele mai ieftine prețuri se găseau la benzinării Petrom și Lukoil, iar cele mai ridicate la cele MOL.

Motorina superioară se vindea joi în Capitală cu prețuri cuprinse între 9.52 și 9.79 lei litrul.

Motorină pompă

Guvernul a decis să plafoneze prețul la benzină și motorină pentru cel puțin 3 luni

[Sursa foto: pexels.com]

Guvernul va compensa, pentru cel puțin trei luni, prețul benzinei și motorinei

Liderii din Coaliție au căzut de acord, după mai multe discuții, în ceea ce privește prețul de la pompă pentru benzină și pentru motorină. Compensarea va avea loc pentru cel puțin trei luni, iar aceasta va fi anunțată astăzi, 23 iunie.

„Precizăm, totodată că, așa cum a subliniat chiar purtătorul de cuvânt al PNL, intervenția  Guvernului   în acest domeniu nu trebuie să se facă prin instrumente fiscale, întrucât acestea sunt dificil de implementat și nu garantează reducerea prețurilor la consumatorul final.

De altfel, se poate observa că soluțiile fiscale implementate în alte state europene, cum ar fi reducerea accizelor și a TVA în Germania, nu i-au determinat pe operatorii economici să scadă prețurile la pompă.

Ar fi, deci, o greșeală fundamentală ca Guvernul României să opteze pentru soluții care au eșuat deja în altă parte”, a transmis PSD, într-un comunicat.

Citeste si: PSD se oferă „să vină în sprijinul Ministerului Energiei” pentru a găsi o rezolvare în ceea ce privește prețul carburanților

Câți lei ar putea costa litrul de benzină și cel de motorină după plafonare

Prețul litrului de benzină și motorină ar putea fi de 7 lei după plafonare.

Pe 20 iunie Marcel Ciolacu a criticat, într-un discurs, companiile care, în ultimele săptămâni, aproape că au dublat prețurile pentru un litru de carburant. 

„Statul a cheltuit imens să combată pandemia, câteodată eficient, câteodată neeficient.  Un efort din partea acestor companii nu este nici incorect, nici injust, este un element corect în orice stat. Eu vreau să ne aşezăm la masă, să luăm deciziile cât mai corecte, unde sunt speculanţi, precum pe zona de carburanţi. Este clar că trebuie să venim cu o plafonare. Părerea mea este că trebuie plafonat preţul şi cu o marjă de profit”,  a declarat  Marcel Ciolacu, citat de adevarul.ro.

Citeste si: Guvernul va compensa, pentru cel puțin trei luni, prețul benzinei și pe cel al motorinei. Anunțul este oficial

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Ce se întâmplă cu prețul benzinei și motorinei marți, 21 iunie 2022. Ciolacu cere plafonarea urgentă a prețului la carburant

Date alarmante de la Agenția Europeană a Mediului: fumatul pasiv, poluarea, statul la soare și azbestul cauzează 10% din cancerele din lume

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Prețul carburanților, în continuă creștere. Cât costă vineri, 17 iunie 2022, un litru de benzină și motorină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies